Dva sveta franjevca – uz godinu MILOSRĐA

Dva sveta franjevca – uz godinu MILOSRĐA

Neraspadnuta tijela sv. Padre Pija i sv. Leopolda Mandića bit će izložena u Vatikanu u Svetoj godini milosrđa.

“Sveti Otac izrazio je veliku želju da relikvija sv. Padre Pija bude izložena u bazilici sv. Petra na Čistu srijedu tijekom Jubileja milosrđa”, stoji u pismu koje je predsjednik Papinskog vijeća za novu evangelizaciju nadbiskup Rino Fisichella uputio nadbiskupu Micheleu Castoru, ordinariju nadbiskupije Manfredonia-San Giovanni Rotondo, na čijem teritoriju se nalazi svetište sv. Padre Pija.

„Želio bih da sv. Leopold Mandić bude jedan od zaštitnika ove Svete godine milosrđa“, upravo je tim riječima na audijenciji 22. travnja ove godine papa Franjo uputio svoju poruku okupljenima na trgu sv. Petra, najavljujući Svetu godinu milosrđa.

thumb_jubilej-leopold-mandic-1

Relikvije navjestitelja milosrđa i Božjeg praštanja svetaca stižu u Rim već 1. veljače 2016. i bit će izložene u crkvi sv. Lovre u Rimu. U toj glasovitoj rimskoj bazilici 2. veljače bit će proslavljen Dan posvećenog života, a zatim će se tijela prenijeti u crkvu San Salvatore in Lauro, gdje će se na molitvi okupiti molitvene skupine sv. Padre Pija iz cijelog svijeta. U petak 5. veljače tijela svetaca milosrđa u procesiji će biti dopraćena do bazilike sv. Petra, gdje će naši sveci zaštitnici biti izloženi na štovanje u blizini otvorenih Svetih vrata bazilike sv. Petra u Rimu.

Ta Čista srijeda (10. veljače) ima posebno značenje, jer će na taj dan u vatikanskoj bazilici Papa svojim „misionarima milosrđa” udijeliti ovlasti za odrješenje i od onih grijeha koji su inače pridržani Svetoj Stolici.

Nazočnost relikvija u tom tjednu u bazilici tijekom Svete godine milosrđa bit će “važnim znakom potpore za sve misionare i svećenike, jer su Padre Pio i sv. Leopold Mandić bili primjer ustrajnog i strpljivog ispovjednika, pravi svjedoci Božjeg milosrđa”.

padre Pio 123

Potvrđeno je kako će tijelo sv. Padre Pija biti izloženo u Rimu od 8. do 14. veljače 2016., a tijelo sv. Leopolda Mandića nakon Rima dolazi u Zagreb, gdje će biti izloženo na štovanje vjernicima od 13. do 18. travnja u župi svetoga Leopolda Bogdana Mandića – Dubrava koju vode franjevci kapucini.

Leopold Mandić_900_600_withoutgrow-2

sveti pio i leopold

 

 

Preuzeto sa stranice: Bitno.net