Euharistijsko klanjanje

JE SVAKOG ČETVRTKA NAKON VEČERNJE SVETE MISE!

Euharistija je izvor svih darova Srca Isusova. Ona je lijek za svaku nevolju, pomoć u svakoj potrebi. Svaki onaj koji je podnio kušnje i nevolje, tko je uznemiren i nesiguran, tko se osjeća slab i siromašan, utječe se i nalazi mir zahvaljujući ovome nebeskom melemu.

Svi vi koji osjećate potrebu, koji se nalazite u bilo kakvoj nevolji, koji čeznete za ljubavlju i razumijevanjem, dođite svome nebeskom Prijatelju. Ovdje ćete naći sve u isto vrijeme: prijateljski savjet, primjer svetosti, pouku beskrajne mudrosti. U ovome blagu neizmjerne milosti mnoštvo duša je pronašlo svoj mir. Druga sredstva često nam izmiču, no u ovome sakramentu Isus je uvijek, posvuda i za sve prisutan.

Dobra koja nam donosi Euharistija su njezini čudesni plodovi; stablo koje ih rađa je sam Isus Krist koji se neprestano nama daje ništa ne očekujući zauzvrat.
Sudjelujući u euharistijskome slavlju, slavimo spomen Isusove Muke, smrti i Uskrsnuća. Molimo Gospodina da budemo nalik Kristu u prinosu samih sebe za ugodnu žrtvu Bogu Ocu.

“Ja sam Kruh Života, tko mene blaguje živjet će uvijeke” – govori Gospodin. (usp. Iv 6, 35.54.58).

DOĐITE I MOLITE NA VAŠE NAKANE I POTREBE SVOJIH OBITELJI.

Uvodna molitva:

Gospodine, Ti si rekao: “Ja sam s Vama do svršetka svijeta”. Mi vjerujemo da se ove Tvoje riječi na poseban način odnose na Tvoju skrivenu prisutnost u Presvetom Oltarskom Sakramentu, po svim našim crkvama. Na Tvoju prisutnost koja proizlazi iz Euharistije u kojoj snagom Duha Svetoga kruh na oltaru postaje Tvoje Tijelo i vino – Tvoja Presveta Krv. Vođeni vjerom želimo Ti odati svoje štovanje i zahvalnost za Tvoju prisutnost među nama. Pomozi nam svojim Svetim Duhom, da Ti možemo iskazati dužnu hvalu i poklonstvo u ovom činu naše pobožnosti. Amen.

DOĐIMO, KLANJAJMO SE ISUSU BOGU MEĐU NAMA!

REDOSLJED KLANJANJA:

1. Uvodna pjesma – Klanjam ti se smjerno tajni Bože naš (1, 2, 5 strofa)

– kratka šutnja
2. EVANĐELJE – 
– kratka šutnja
3. I. MEDITACIJA –
– kratka šutnja
4. kratka euh. pjesma – Hostijo sveta Bože naš…
– kratka šutnja
5. II. MEDITACIJA – 
– kratka šutnja
6. kratka euh. pjesma – O Isuse ja ufam se milosrđe
– kratka šutnja
7. III. MEDITACIJA –
– kratka šutnja
8. Divnoj dakle… –

BLAGOSLOV S PRESVETIM – 

9. Blagoslovljen Bog… – 
10. Završna pjesma – 

 

12119095_852631054850763_769221923318451556_n-2

 

santissimo 2-1

 

 

ostensorio-1