NOVO: sve kateheze i susreti do daljnjega su odgođeni.

TEČAJ PRIPRAVE ODRASLIH za primanje sakramenata:
 krštenja
 potvrde
 pričesti

Pozivamo odrasle, koji još nisu primili sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, svetu pričest i potvrdu ili samo neki od njih) a to žele, da se prijave u vrijeme rada župnog ureda.

Tečaj će započeti u listopadu, a sakramenti se odraslim kandidatima redovito dijele na Veliku subotu za vrijeme Vazmenog bdijenja. Iznimka su oni odrasli kandidati kojima nedostaje samo sv. Potvrda (krizma) koju oni onda primaju zajedno s redovitim krizmanicima te godine (ali pripravu prolaze s odraslim katekumenima).
Informacije: u župnom uredu u uredovnom vremenu ili na tel. 615-950.

Katekumeni_14-2

KATEKUMENAT

Katekumenat pohađaju kandidati koji žele primiti sakramente kršćanske inicijacije (krštenje, potvrda i euharistija), ali i oni koji su već kršteni, ali u odrasloj dobi žele primiti sakramente potvrde i euharistije.

Katehetski susreti se održavaju jedanput u tjednu u trajanju od jednoga sata. Krsno slavlje, kao i slavlje podjele svete potvrde i euharistije bit će za vrijeme vazmenog bdijenja, u subotu uoču Uskrsa.

Proces izgradnje u vjeri i primanja spoznaja o vjeri traje cijeli život, a ovaj službeni dio traje do svetkovine Uskrsa.

Zainteresirani neka se prethodno jave u Župni ured (u u redovno vrijeme ili župniku), kako bismo ih upisali među ovogodišnje kandidate. Oni koji su već kršteni trebaju iz župe svojega krštenja donijeti Potvrdu o krštenju.

Mir i dobro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.