Najava: đakonsko ređenje Karlovčanina fra Ivana Vladića

Pozivamo vas na đakonsko ređenje našega fra Ivana Vladića, ove subote, 13. listopada 2018. u Zagrebačkoj katedrali s početkom u 10,00 sati. Za one koji ne znaju, đakonat je prvi stupanj Svetoga reda. Đakon može dijeliti krštenje, čitati evanđelje na svetoj misi, dijeliti svetu pričest i vjenčati. Ne može slaviti svetu misu i ispovijedati niti dijeliti bolesničko pomazanje. Svaki je svećenik, prije nego je zaređen za prezbitera (svećenika), neko vrijeme služio kao đakon, odnosno vršio đakonski praktikum u nekoj župi. Fra Ivan će svoj đakonski praktikum obavljati u ovoj pastoralnoj godini u Župi svetoga Antuna u Bjelovaru. Iduće će godine fra Ivan biti zaređen za svećenika, nakon čega slijedi mlada misa.

Fra Ivan je rođen 1991. godine u Karlovcu od oca Stanka i majke Kate r. Antunović. Oboje roditelja su mu prosvjetni djelatnici u karlovačkim osnovnim školama. Ima dva mlađa brata Josipa i Marka, obojica studenti. Donedavno su stanovali u našoj župi, a sada žive u naselju Borlin. Fra Ivan je neko vrijeme bio ministrant, a kao srednjoškolac (završio je Gimnaziju Karlovac) je pristupio u Franjevačku mladež – Framu gdje se pobliže upoznao sa franjevačkom duhovnošću i izabrao ju je kao svoje životno poslanje. Fra Ivan je već šest godina član naše franjevačke obitelji. Dva ujaka su mu svećenici, a teta redovnica u Družbi Kćeri Božje ljubavi.

Bilo bi lijepo da našega fra Ivana podržimo u njegovom svečanom činu primanja reda đakonata pa pođite koji možete. Svećeničko će ređenje, ako Bog da, biti u lipnju u zagrebačkoj katedrali te ćemo tim povodom organizirati župni autobus.

 

vladić

 

siget4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.