Najava: mlada misa u župi Novi centar (vlč. Marinko Golek)

Najava: mlada misa u župi Novi centar (vlč. Marinko Golek)

U subotu 18. lipnja zagrebački je nadbiskup kard. Josip Bozanić u zagrebačkoj katedrali zaredio za svećenike trinaestoricu đakona, između njih i Karlovčanina vlč. Marinka Goleka.

Vlč. Marinko će svoju mladu misu prikazati u nedjelju 3. srpnja u 11 sati u župi Presvetog Srca Isusova u Novom centru. Pozivamo vas da prisustvujete ovom lijepom slavlju. Slavlju mlade mise prethodit će trodnevnica o kojoj plakat imate na našoj oglasnoj ploči.

Marinko Golek - iskaznica

Marinko Golek rođen je 2. srpnja 1991. godine u Karlovcu. Kršten je u župi Sv. Roka u Skakavcu. U župi Presvetog Srca Isusova prima ostale sakramente i sudjeluje u životu župe. U Karlovcu pohađa OŠ Grabrik.  Božji poziv doživljava kao pripravnik za primanje sakramenta potvrde, no u savjetu sa tadašnjim župnikom ne odlazi  u malo sjemenište već upisuje Ekonomsko – turističku školu u Karlovcu nakon koje s učvršćenim Božjim pozivom i željom za postati svećenik 2010. godine upisuje Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i odlazi na formaciju u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište. Svećeništvo vidi kao veliku radost kroz koju može služiti Bogu i bližnjima. Navještaj Božje riječi, svjedočenje Krista te ukazivanje na sve ono što je Bog učinio u njegovu životu osnovni su motivi koji ga vode prema svećeništvu. Nakon završenog fakulteta i formacije u sjemeništu stekavši sve uvjete za primanje svetog reda po polaganju ruku nadbiskupa Josipa kard. Bozanića biva zaređen za đakona 3. listopada 2015. godine u zagrebačkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Đakonski praktikum vrši na župi Sv. Josipa, Trešnjevka, Zagreb pod mentorstvom vlč. Damira Ocvirka.

 

Trojedinom Bogu zahvaljuje na daru poziva. Osjeća veliku zahvalnost zbog ugrađivanja u njegov poziv i život prvenstveno svojim roditeljima Mariji i Slavku svojoj sestri Jasni, župnicima naše župe vlč. Norbertu Ivanu Koprivcu i vlč. Draženu Karačiću, te svim župljanima župe koji su ga pratili svojom molitvom.