Najava: Središnja proslava 330. obljetnice izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske (opširnije informacije)

Najava: Središnja proslava 330. obljetnice izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske (opširnije informacije)

Središnja proslava Godine svetog Josipa, 330. obljetnice izbora svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske, 30. godina uzdignuća crkva svetog Josipa na Dubovcu u Nacionalno svetište svetog Josipa i 1. hodočašće hrvatskih branitelja svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske, slavimo u subotu 10. lipnja 2017. godine.

– U 10 sati počinje mimohod hrvatskih branitelja, članova povijesnih postrojbi HV, te pripadnika Hrvatske vojske koji će nositi ratne zastave hrvatskih postrojba od spomen križa Bedema ljubavi kroz Domobransku, ulicu V. Mačeka, Marmontovu do Dubovca, gdje se mimohodu pridružuju svećenici i kardinal Josip Bozanić, koji će u 11 sati započeti misno slavlje. Na svečanosti sudjeluju Predsjednica RH i državni vrh te brojni hodočasnici iz raznih krajeva Lijepe naše.

– Prije misnog slavlja u 10 sati započinje i program duhovne pripreme za euharistiju koju će predvoditi vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije. Ujedno je to prilika za svetu ispovijed, a sve na otvorenom pored Nacionalnog svetišta. Nakon misnog slavlja, na Dubovcu u prostoru Svetište biti će mogućnost okrepe i dobrog druženja.

– Navečer u 18.30 u Nacionalnom svetištu misno će slavlje predvoditi don Damir Stojić, povjerenik za pastoral studenata nakon čega slijedi festival mladih na kojem će nastupiti zborovi i bendovi mladih iz više dijelova Hrvatske.

– Tog će dana biti i posebna regulacija prometa gradom Karlovcem te molimo razumijevanje i strpljenje.

 

plakat