Obavijesti za naredni tjedan

14/05/2016

 NEDJELJA PEDESETNICE – DUHOVI

15. svibnja 2016.

 1. Jučer je u 10:30h bilo Slavlje svete Potvrde. 58-ero kandidata po rukama Uzoritog kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa primilo je snagu Duha Svetoga. Preporučamo ih u vaše molitve kako bi bili odvažni Kristovi svjedoci vjere u ovome svijetu. A svima koji su pripomogli u pripremi slavlja: materijalno i duhovno, iskreno zahvaljujemo.

 

2. Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima BDM u 18h: krunicom, litanijama M. Božjoj i prigodnom molitvom. Dođimo i preporučimo se u molitve našoj Nebeskoj Majci!

 

3. Sutra, na Duhovski ponedjeljak slavimo blagdan B.D. Marije Majke Crkve. Svete mise su blagdanskim rasporedom u 8h, 9h i u 18:30h

 

4. U utorak je Pobožnost 13. utoraka sv. Antunu. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

– 18. lipnja HODOČASTIMO NA SVEČEV GROB U PADOVU U ITALIJU. Dokumenti trebaju BITI VAŽEĆI osobna ili putovnica! MOLIMO VAS koji ste se prijavili da IZVRŠITE UPLATU DO KRAJA svibnja. Hvala na razumijevanju! 

 

– U utorak poslije večernje svete mise je BIBLIJSKI SAT.

 

5. ŽUPNI VJERONAUK se i dalje održava prema redovitom rasporedu.

 

6. Ovaj tjedan su kvatre: u srijedu, petak i subotu.

 

7. U srijedu, poslije večernje svete mise je euharistijsko klanjanje kojega animira Molitvena zajednica “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život. Odazovimo se pozivu milosrđa za nerođene.

 

8. Sljedeće nedjelje je svetkovina PRESVETOGA TROJSTVA, proštenje u našoj župi. Župnom proštenju će prethoditi trodnevna duhovna obnova (četvrtak, petak i subota) pod temom “MILOSRDNI POPUT OCA”. Duhovnu obnovu će voditi fra Nikola Vukoja, umirovljeni profesor teologije, samoborski gvardijan. PLAKAT na oglasnoj Ploči!

 

U nedjelju, na dan župnog proštenja svete mise su nedjeljnim rasporedom. Sv. misu u 10:30h uz svećenike karlovačkog dekanata predvodi moderator duhovne obnove fra Nikola Vukoja.

 

Ovo je prilika da se kao živa zajednica koja se rado okuplja u ovome Božjemu domu – obitelji Presv. Trojstva, okupimo i duhovno pripravimo za svetkovinu. Svojim dolaskom posvjedočimo da nam je do toga stalo!

 

9. U tijeku su radovi na crkvenim zvonima.  Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim  materijalnim dobrima. ZAHVALJUJEMO našoj gradskoj četvrti – Zvijezdana njihovoj pomoći i donaciji za radove istih.

 

10. U subotu, 21. svibnja 2016. godine, u Zagrebu u dopodnevnim satima, će se održati prvi nacionalni hod za život pod geslom: “Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Taj Hod, kao plod građanske inicijative nastoji promicati vrijednost ljudskog života, dajući podršku majkama i obiteljima u hrvatskome društvu. Tko može neka im se pridruži!

 

11. Jednodnevna edukacija o plodnosti žene i muškarca i primjeni Billingsove ovulacijske metode u braku održat će se 21. i 28. svibnja 2016. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, Kaptol 29 a. Pozivaju se bračni parovi, zaručnici, djevojke i mladići. Prijave i informacije na stranicama Centra za prirodno planiranje obitelji www.ppo.hr.

 

Pri izlazu iz crkve poslužite se prigodnom knjižicom: Poruka biskupa HBK “Muško i žensko stvori ih”

 

12. Humanitarni koncert “Udruge Jak kao Jakov” za pomoć teško oboljeloj djeci od malignih bolesti pod nazivom “BUDITE I VI PERA NA KRILIMA NJIHOVIH ANĐELA” biti će u četvrtak 19. svibnja u HV-DOMU Karlovac… Učinite dobro djelo svojom nazočnošću, ulaz je 30 kn. Pogledajte plakat u crkvi!

 

13. U novom broju Glasa Koncila čitajte:

– Crkva u 21. stoljeću je Crkva mučenika;

– Ni jedna se zemlja ne igra tako svojim domoljubljem;

 

RASPORED ŽUPNOG VJERONAUKA:
3. i 8. razredi imaju svaki tjedan vjeronauk,
2. i 7. razredi imaju svaki drugi puta vjeronauk u smjeni suprotnoj od škole
4., 5., i 6. razredi imaju svake druge subote vjeronauk

2. razred
SRIJEDOM u 11h (vjeronauk je u smjeni suprotnoj od škole)

3. razred prvopričesnici
SRIJEDOM
u 10h ili u 16h OŠ Dragojle Jarnević “A”
u 15h ili u 9h OŠ Dragojle Jarnević “B” i “C”
u 16h ili u 10h OŠ Braća Seljan “A” i “B”

4. razred SUBOTOM u 10:30h (dva puta mjesečno)

5. razred i 6. razred SUBOTOM u 10h (dva puta mjesečno)

7. razred
PONEDJELJKOM
u 10h OŠ Dragojle Jarnević “7 B” (vjeronauk je svaki drugi tjedan u smjeni suprotnoj od škole)
u 16h OŠ Braća Seljan “7 A” i “7 B” (vjeronauk je svaki drugi tjedan u smjeni suprotnoj od škole)
SRIJEDOM
u 17h OŠ Dragojle Jarnević “7 A” (vjeronauk je svaki drugi tjedan u smjeni suprotnoj od škole)

8. razred krizmanici
SRIJEDOM
u 9h ili u 15h OŠ Braća Seljan “8 A” i “8 B”
ČETVRTKOM
u 9h ili u 15h OŠ Dragojle Jarnević “8 A” i “8 B”
u 15h ili u 9h OŠ Dragojle Jarnević “8 C”

franjevci ka slika

 

Možda će vas zanimati..

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu Mnogostruka oštećenja naše franjevačke crkve u Karlovcu prouzročena stalnim potresima zbog kojih...

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku crkve Sv. Trojice u Karlovcu Još 14. srpnja 1792. Josip Stiller započeo je radove na zvoniku...