Prva pričest

Vjeronauk se održava u vjeronaučnoj dvorani franjevačkog samostana, ulaz iz ulice Kralja Tomislava.

 Napomene:

3. razredi imaju svaki tjedan vjeronauk.

2. razredi imaju svaki drugi tjedan vjeronauk, u smjeni suprotnoj od škole.

 

RASPORED:

 

2. razred SRIJEDOM u 11 h (vjeronauk je u tjednu suprotno od škole)

 

3. razred prvopričesnici SRIJEDOM 

u  9 h ili  u  15 h OŠ Dragojla Jarnević “3 A” i “3 B”

u 15 h ili u  9 h OŠ Dragojla Jarnević “3 C”

u 16 h ili u  10 h OŠ Braća Seljan “3 A” i “3 B”

 

 

Prva sveta pričest djeteta

Prva Sveta Pričest je posebno slavlje u kojem djeca u dobi od 10-tak godina (kod nas u 3. razredu osnovne škole) po prvi puta pristupaju euharistijskom stolu, te u pričesti blaguju tijelo Kristovo, koji je rekao: “Tko jede moje tijelo i pije moju krv, u meni ostaje i ja u njemu” (Iv 6,56).Od davnih vremena, ova su se slavlja održavala na vrlo svečani način i uvijek su prilika da se u tom trenutku obnove i krsna obećanja. I u našoj župi to činimo svake godine krajem travnja ili početkom svibnja. S ovim je povezano i slavlje prve svete ispovijedi, koje prethodi prvopričesničkom slavlju.
Kako se dijete priprema za taj sakrament?

Početkom školske godine, roditelji prvopričesnika dolaze u Župni ured upisati svoju djecu. Da bi moglo pristupiti prvoj svetoj pričesti dijete treba biti kršteno. Ukoliko je dijete kršteno izvan naše župe, na upis je potrebno donijeti Potvrdu o krštenju. Ukoliko dijete nije kršteno, a roditelji ga žele krstiti i tako mu omogućiti primanje prve svete pričesti, neka se jave župniku.

Vjeronauk u župi kao priprava za prvu pričest održava se jedanput tjedno (prema rasporedu) u vjeronaučnoj dvorani franjevačkog samostana.

Voditelj vjeronauka za prvopričesnike je župnik fra Krunoslav Albert.