Do daljnjega mise služimo po redovnom rasporedu:

 • radnim danom u 8:00 i u 18:30
 • nedjeljom u 7:30, 9.00, 10:30, 18:30

Napomena: Budući da se trenutno nalazimo u izvanrednim okolnostima, da bismo rasteretili broj vjernika u nedjelju, večernja misa u subotu s liturgijskim čitanjima i propovijedi od nadolazeće nedjelje ima vrijednost nedjeljne svete mise. Dakle, za one koji su na subotnjoj večernjoj svetoj misi nisu dužni doći u nedjelju pa molimo one koji mogu doći, neka dođu u subotu i na taj način ustupe mjesto onima koji to mogu samo u nedjelju.

Od pučkih pobožnosti imat ćemo svaki dan, osim utorka, Svibanjske pobožnosti Majci Božjoj, a utorkom Pobožnost 13 utoraka na čast sv. Antuna. Pobožnosti počinju u 18:15.

 • Svi znate da smo u crkvi dužni pridržavati se mjera socijalmog distanciranja. Stoga naša crkva može primiti ograničeni broj vjernika, otprilike stotinjak u crkvi i još tridesetak u dvorištu vjeronaučne dvorane (atriju) gdje smo postavili razglas. Molimo za razumijevanje i prilagodljivost situaciji.

Upute za ulazak i boravak u crkvi:

 • u crkvu se može ući pola sata prije početka obreda i to isključivo na glavni ulaz (za izlaz ćemo koristiti oba izlaza)
 • oba ulaza/izlaza bit će otvorena cijelo vrijeme mise zbog provjetravanja. Molimo za razumijevanje ako vas smeta propuh. Nije dopušteno da vjernici otvaraju ili zatvaraju vrata.
 • na ulasku u crkvu dočekat će vas naši redari kod kojih obavezno trebate dezinficirati ruke
 • nošenje maski preporučuje se u skladu s uputama HZJZ
 • mjesta u crkvi su obilježena žutom bojom u skladu s pravilima o socijalnom distanciranju. Molimo vas da kod ulaska u crkvu zauzimate mjesta po redu kako ulazite na način da se prvo popunjava dio najbliže oltaru pa onda prema izlazu
 • posude s blagoslovljenom vodom na ulazu do daljnjega su ispražnjene
 • molimo vas da ne fotografirate druge osobe u crkvi
 • milostinja se neće prikupljati za vrijeme mise. Svoj dar za uzdržavanje naše samostanske zajednice i ostale župne potrebe možete ostaviti u košaricama prilikom izlaska iz crkve. Od srca vam zahvaljujemo.
 • pričest će se dijeliti tako da svi vjernici ostaju na svojim mjestima, a svećenik će se kretati crkvom kako bi pričestio one koji bi inače išli na pričest. Oni koji se pričešćuju dat će odgovarajući znak svećeniku.
 • na zavšetku svete mise molimo vas da se ne zadržavate u prostoru crkve već da poštujući mjesre socijalnog distanciranja izlazite tako da prvo izlaze oni najbliže vratima. Vjernici koji stoje u gornjoj polovici crkve neka izađu na bočni izlaz (kraj oltara Srca Marijina).
 • molimo vas da jednom kad zauzmete svoje mjesto, izbjegavate svako kretanje crkvom osim u slučaju da morate izaći zbog kakve hitnosti (bit će otvorena oba izlaza)

ISPOVIJED

Od ponedjeljka do subote u vjeronaučnoj dvorani, dopodne od 11 do 12 sati, poslijepodne od 16 do 17 sati. Nedjeljom za sada nećemo ispovijedati.

Vjernici koji čekaju ispovijed obvezni su držati fizički razmak. Svećenik-ispovjednik i vjernik koji se ispovijeda obvezni su imati zaštitnu masku te dezinficirati ruke.

Svećenici Karlovačkog dekanata od sljedećega će tjedna organizirati velike ispovijedi po župama o kojima ćemo vas naknadno obavijestiti.

ŽUPNI URED

Župni ured će u ovim izvanrednim prilikama uredovati samo za nužne poslove, od utorka do petka u popodnevnim satima od 16:00 do 17:00 sati.

U slučaju bilo kakvih potreba: npr. obilaska teških bolesnika u svrhu podjeljivanja bolesničkog pomazanja, umirućima podjeljivanja posljednje pomasti, dogovor oko sahrane ili zbog drugih pitanja možete nas slobodno kontaktirati na župni telefon (047/615-950) ili mailom: fra.karlovac@ofm.hr. Ako vam se odmah ne javimo, vaš poziv bit će zabilježen i prvom prilikom se javljamo.

CRKVA

U tjednu će crkva biti otvorena za osobnu molitvu od 9 do 11 i od 15 do 17 sati i to prostor do staklenih vrata (predvorje). Molimo da i pri tome pazimo jedni na druge (držimo socijalnu distancu). U tom prostoru ne smije boraviti više od 10 osoba.

ŽUPNE KATEHEZE I SUSRETI

Župne kateheze za sve skupine djece kao i ostali susreti za mlade i odrasle do daljnjega se ne održavaju. O novim ćete terminima biti pravodobno obavješteni.

MINISTRANTI I ČITAČI

Djeca do daljnjega ne ministriraju na misama.

Čitači će upute dobiti od svojih koordinatora.

PRVA PRIČEST I KRIZMA

Do daljnjega su odgođeni. O novim ćete terminima biti pravodobno obavješteni.

KRŠTENJA, VJENČANJA I SAHRANE

Održavaju se uz pridržavanje epidemioloških mjera. Za više informacija javite se u župni ured telefonom ili e-mailom (615-950 ili fra.karlovac@ofm.hr).

SAKRISTIJA

Molimo vjernike da do daljnjega ne dolaze u sakristiju.

POZIV NA SURADNJU I ZAHVALA SURADNICIMA

Na poseban način želimo zahvaliti Župnom pastoralnom i ekonomskom vijeću koji su preuzeli veliku odgovornost da nam kao redari pomognu u organizaciji prostora, misnih slavlja, a poslije još i dezinficiraju prostor. Stavljajući svoje obiteljske i profesionalne obveze u drugi plan, spremno su preuzeli obvezu tako činiti do sljedeće subote. Pozivamo i sve ostale osobe voljne pomoći nam u čišćenju i dezinfekciji prostora da nam se jave kako bismo se lakše organizirali. Hvala svima koji će i na taj način podržati naše zajedništvo. Sve zajedno potičemo na međusobnu solidarnost i strpljivost, uključimo se, što nas više ima lakše ćemo podnijeti sve prepreke.

U nadi ponovnog susreta na liturgijskim slavljima povjeravam cijelu župu i ovaj “novi početak” Blaženoj Djevici Mariji – Kraljici svibnja i Majci dobrog savjeta da nas sve zaštiti svojim bezgrešnim plaštem i dovede u sigurno utočište svoga Bezgrješnog Srca u ovom najljepšem, njezinom mjesecu svibnju.