Župne obavijesti na Božić (25.12.2016.)

Župne obavijesti na Božić (25.12.2016.)
BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINOVO

25. prosinac 2016.

 1. Danas će popodne u 16 sati biti blagoslov djece – posebno onih malenih koji su pod stalnom brigom roditelja. Roditelji dovedimo svoju djecu na blagoslov! Zajedno s njima poklonimo se i mi novorođenom Isusu!

 

 1. Pozivamo vas da u ove Božićne dane više vremena provedete u obiteljskom zajedništvu, u molitvi i pjesmi, a dobro je ovih dana češće doći u crkvu na euharistiju. Kako biste mogli i u slobodno vrijeme navratiti u crkvu pokloniti se i pomoliti pred jaslicama, crkva će danas biti otvorena tijekom cijeloga dana, uz kratku stanku od 12 do 14 sati.
 1. Sutra, ponedjeljak na sv. Stjepana Prvomučenika, svete mise su blagdanskim rasporedom u 8h, 9h i u 18h. Poslije večernje svete mise u 19h održati će se Tradicionalni božićni koncert Orkestra gitara Glazbene škole Karlovac i Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora.
 1. Sutra započinjemo s blagoslovom obitelji u 9h. Raspored blagoslova imate u novom broju Župnoga lista kojega možete nabaviti pri izlazu iz crkve ili u sakristiji. Radujući se susretu s vama u vašem obiteljskom domu, želimo moliti blagoslov vašeg doma i svih članova vaše obitelji. Naše obitelji ove godine pohode župnik fra Krunoslav Albert, kapelan fra Marino Kuzminski te fra Marko Rudec iz Zagreba u pratnji naših ministranta. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio neka se prijavi u župni ured.
 1. U petak, blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa svečanije ćemo proslaviti i za svoje obitelji moliti pod večernjom svetom misom u 18 sati, koju će animirati Folklorna družina Vuge uz pratnju Karlovačkog tamburaškog orkestra. Poslije mise će nas nagraditi koncertom “Svjetlo Božićne noći”.
 1. U subotu, na Silvestrovo u 18 sati slavimo svečanu svetu misu zahvalnicu kod koje ćemo čuti godišnji izvještaj o životu i djelovanju naše župne zajednice.
 1. U nedjelju, na Novu Godinu slavimo svetu Mariju Bogorodicu, a ujedno je i svjetski Dan mira. Svete mise su nedjeljnim rasporedom. Toga dana nema blagoslova.

 

 1. Svima koji su se trudili oko uređenja naše crkve i jaslica od srca hvala!
 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. U sakristiji možete nabaviti svih vrsta kalendara.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila i Župnoga lista.
 1. U ime nas, braće franjevaca i sestara franjevki, želimo vam čestit i blagoslovljen Božić!