Župne obavijesti na Duhove (9. 6. 2019.)

  1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec kolovoz i rujan.
  1. Sutra na Duhovski ponedjeljak (10. lipnja 2019.) započinjemo sa trodnevnom DUHOVNOM OBNOVOM uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke Zvijezde, koju će predvoditi fra Mate Bašić, nacionalni duhovni asistent FSR-a iz Zagreba, zajedno sa slavljeničkim timom ALANA HRŽICE i glazbenog sastava SRCE ISUSOVO.
  1. U utorak (11. lipnja 2019.) poslije večernje svete mise biti će “ANTUNOVSKI BLAGOSLOV VOZAČA, AUTOMOBILA I BICIKALA” na Trgu bana Josipa Jelačića. Dovezimo svoje ljubimce na kotačima.
  1. U četvrtak (13. lipnja 2019.) slavimo blagdan sv. Antuna Padovanskog, svetca cijeloga svijeta, zaštitnika djece i mladih, bračnih parova, pomoćnika u različitim potrebama, zaštitnika karlovačke Zvijezde. Svete mise su u 8:00 sati; 9:00 sati, u 17:00 sati je dječja misa s blagoslovom djece i ljiljana. Ljiljane će te moći nabaviti ispred crkve. Te večernja sveta misa u 18:30 sati poslije koje će biti svečana procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo.
  1. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca i ove godine organizirali smo “SAJAM SV. ANTUNA U KARLOVAČKOJ ZVIJEZDI” na kojem će te moći kupiti pregršt proizvoda naših lokalnih OPG-ova, kod Licitara popiti Gverc, razgledati rukotvorine izlagača Učeničkih zadruga, djeca će moći sudjelovati u raznim radionicama organiziranih od Muzeja grada Karlovca, Knjižnice, Knjiguljice, Društvo Naša Djeca. A poslije procesije uslijediti će program KUD-a Turanj. Svojim dolaskom podržimo i obnovimo nekadašnje veliko proštenje sv. Antuna u karlovačkoj Zvijezdi. Budimo dio ove manifestacije!
  1. Sljedeće nedjelje (16.06.2019.) je svetkovina PRESVETOGA TROJSTVA, proštenje u našoj župi. Svete mise su nedjeljnim rasporedom. Središnju župnu svetu misu u 10:30 sati predvodi i propovijeda fra Franjo Tomašević, kapelan u župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama, a večernju svetu misu u 18:30 sati predvodi fra Vladimir Vidović, fratar konventualac sa Svetoga Duha u Zagrebu, urednik časopisa Veritas.

Poslije večernje svete mise, u Zorin Domu u 20 sati biti će prikazana glazbeno-scenska predstava “SVETAC SVEGA SVIJETA”, koja govori o životu i djelovanju sv. Antuna Padovanskog. Predstava u izvedbi ansambla Kolbe sa Svetoga Duha u Zagrebu, kako navode kritičari, ostavlja publiku bez daha. Besplatne ulaznice možete podići na blagajni Zorin Doma od utorka 11. lipnja 2019. od 10 do 12 sati.

  1. ZA HODOČAŠĆE sv. Antunu Padovanskom u Padovu, zbog velikog interesa otvorili smo upis i za DRUGI AUTOBUS u kojem još ima praznih desetak mjesta. Cijena karte je 230,00 kn. Molimo sve zainteresirane da nam se prijave.
  1. Pozivamo vas na dekanatsko hodočašće u Mariju Bistricu 29. lipnja 2019. Polazak je u 6 sati u jutro ispred crkve. Cijena karte je 80,- kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.