Župne obavijesti na Uskrs (1. 4. 2018.)

Župne obavijesti na Uskrs (1. 4. 2018.)

 

  1. Zahvaljujemo svima vama koji ste svojim darom doprinijeli da naša crkva ovih svetih dana bude lijepo urešena i na izvanjski način pokaže svečano ozračje naših srdaca. Osobita hvala svima koji su žrtvovali svoje vrijeme i trud: našim Martama – gospođama koje su marljivo očistile crkvu i samostanske prostore, časnim sestrama koje su crkvu okitile i pripremale za svete obrede, svima onima koji su se trudili oko uređenja Božjeg groba. Veliko hvala svima koji su aktivno sudjelovali kroz ova tri Velika dana: ministrantima, čitačima, voditelju Zbora i pjevačima koji su skladnim pjevanjem doprinijeli svečanosti liturgije ovih dana, apostolima, milostinjarima, poduzeću RIPS za poklonjenu uskrsnu svijeću… , fra Marinu koji je vodio i pripremao naše katekumene, fra Bogdanu i fra Marinu koji su svo ovo vrijeme Velikoga tjedna bili vam na raspolaganju i strpljivo ispovijedali, svima vama koji ste molitvom i pjesmom ispunjali našu crkvu i sudjelovali u svetim obredima.
  1. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na poziv dobra u prikupljanju materijalnih darova za potrebite našega Caritasa. Hvala i volonterima Caritasa.

 

  1. Prva je nedjelja u mjesecu, kada na osobiti način molimo za duhovna zvanja i novčanim prilozima pomažemo naše franjevačke odgojne ustanove u kojima se odgajaju budući svećenici i braća. Svoj prilog možete staviti u košaricu kod izlaza iz crkve. Od srca zahvaljujemo na svakom daru.

 

  1. Sutra na uskrsni ponedjeljak sv. mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i 18:30 sati.

 

  1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom, svecu cijeloga svijeta, zaštitniku djece, mladih, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

  1. I ove godine naši vrijedni kreativci iz Zajednice Ozračje ljubavi pripremili su nam IZLOŽBU predivnih pisanica koju možete razgledati do 15.04.2018. na Trgu bana Josipa Jelačića i u izlozima Radićeve i Tomislavove ulice. Svoj doprinos za realizaciju izložbe dali su GRAD KARLOVAC, vrtići, škole, udruge, domovi, KUD-ovi, pojedinci, tvrtke. Zahvaljujemo im na tome.

 

  1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog i ove godine u subotu 16. lipnja organiziramo HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna”. Uz PADOVU posjetit ćemo još dva svetišta povezana uz sv. Antuna: svetište ARCELLA – mjesto preminuća sv. Antuna, te svetište CAMPOSAMPIERO – mjesto gdje je sv. Antun imao viđenje djeteta Isusa. Polazak je u petak u 23:00 sata, a povratak u subotu oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna.

 

  1. Prigodom Uskrsa, Franjevačka mladež vam pri izlazu iz crkve nudi na prodaju kolače i ukrašene pisanice kako bi prikupili novce za put u Metković na Nacionalni susret Franjevačke mladeži. Nagradite ih.

 

  1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.