Župne obavijesti na Uskrs (21. 4. 2019.)

 1. Zahvaljujemo svima vama koji ste svojim darom doprinijeli da naša crkva ovih svetih dana bude lijepo urešena i na izvanjski način pokaže svečano ozračje naših srdaca. Osobita hvala svima koji su žrtvovali svoje vrijeme i trud: našim Martama – gospođama koje su marljivo očistile crkvu i samostanske prostore, časnim sestrama koje su crkvu okitile i pripremale za svete obrede, svima onima koji su se trudili oko uređenja Božjeg Groba. Veliko hvala svima koji su aktivno sudjelovali kroz ova tri Velika dana: ministrantima, čitačima, voditelju Zbora i pjevačima koji su skladnim pjevanjem doprinijeli svečanosti liturgije ovih dana, apostolima, milostinjarima, poduzeću RIPS za poklonjenu uskrsnu svijeću… , fra Bogdanu i fra Marinu koji su svo ovo vrijeme Velikoga tjedna bili vam na raspolaganju i strpljivo ispovijedali, svima vama koji ste molitvom i pjesmom ispunjali našu crkvu i sudjelovali u svetim obredima.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na poziv dobra u prikupljanju materijalnih darova za potrebite našega Caritasa. Hvala i volonterima Caritasa.

 

 1. Sutra na uskrsni ponedjeljak sv. mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i 18:30 sati.
 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom, svecu cijeloga svijetazaštitniku djece, mladih, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu. Ovoga nam 6. utorka propovijeda mons. Ferdo Vražić. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. I ove godine naši vrijedni kreativci iz Zajednice Ozračje ljubavi pripremili su nam IZLOŽBU predivnih pisanica koju možete razgledati na Trgu bana Josipa Jelačića i u izlozima Radićeve i Tomislavove ulice. Svoj doprinos za realizaciju izložbe dali su vrtići, škole, udruge, domovi, KUD-ovi, pojedinci, tvrtke. Zahvaljujemo im na tome.
 1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog i ove godine u subotu 22. lipnja 2019. organiziramo HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna i sv. Leopolda”. Polazak je u petak u 23:00 sata, a povratak u subotu oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna.

 

 1. Prigodom Uskrsa, Franjevačka mladež vam pri izlazu iz crkve nudi na prodaju ukrasne svjećice i narukvice koje su sami izradili. Podržimo ih i nagradimo.

 

 1. 8Zahvaljujemo vam na darovima za obnovu krovišta crkve i samostana, koje smo prikupili u proteklom tjednu. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. U novom broju Glasa Koncila možete pročitati: – Svjedoče li uskrsnu poruku katolici na važnim položajima u društvu?– Ubijeni misionari diljem svijeta uskrsni su pobjednici!
  – Kako je dočekati Uskrs s najtežom dijagnozom?

 

 1. Neka Vam susret s uskrslim Kristom daruje da upoznate njegovu pravu i istinsku ljubav. Budimo svjedoci te ljubavi i uskrsne radosti jedni drugima. Zahvalni na svemu što činite za nas, u ime naše franjevačke zajednice braće i sestara želimo Vam SRETAN USKRS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.