Župne obavijesti za 1. korizmenu nedjelju (1. 3. 2020.)

 • Korizma je vrijeme kada smo pozvani vršiti Tjelesna djela milosrđa: gladnoga nahraniti, žednoga napojiti, gologa odjenuti, žalosnoga utješiti itd. Pozvani smo odricati se kroz pomoć najpotrebnijima. U ime onih kojima je pomoć neophodna, usuđujemo se kucati na vrata vašega srca i pozvati vas da se uključite u KORIZMENU AKCIJU Caritasa naše župe. Uz pomoć dobrih ljudi napravili smo KORIZMENE KUTIJICE koje možete preuzeti od naših ministranata na izlasku iz crkve: i u njih ili kao pojedinac ili kao obitelj svakodnevno kroz korizmu ubacivati nešto od novaca. Svaki vaš i najmanji dar od sebe uskraćen, može nekome značiti puno: “SRCEM SE DAJE VIŠE”. Caritasove kutijice ćemo prikupiti na nedjelju Cvijetnice, te ih kao uskrsni poklon prinijeti na oltar za najpotrebnije korisnike našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što će te se odazvati na poziv dobra!
 • Tijekom korizmenog vremena u našoj crkvi molimo pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18:00 sati. Svaki onaj koji pobožno sudjeluje u molitvi Križnoga puta dobiva oprost od lakih grijeha! Uključimo se i sudjelujmo!
 • Jučer je u finalu nogometnog turnira krizmanika Karlovačkog dekanata, ekipa krizmanika naše župe pobijedila, te se plasirala u finalni dio turnira na razini Zagrebačke nadbiskupije koji će se krajem svibnja održati u Karlovcu. Čestitamo našim dečkima: Mateju jednom i drugom, Luki jednom i drugom i Lovri.
 • Prva je nedjelja u mjesecu ožujku, pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete ostaviti u košarici kod izlaza iz Crkve na čemu vam od srca zahvaljujemo!
 • U utorak započinjemo sa upisima misnih nakana za mjesec travanj, svibanj i lipanj.

– Na večer, prije svete mise molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom.

 • Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 • Ove srijede (04. ožujka 2020.) u velikoj Devetnici sv. Josipu naša župa hodočasti u Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu.

Za ovu prigodu, kao i prošlih godina, organiziramo pješačko hodočašće u svetište sv. Josipa. Polazak je ispred naše crkve u 17 sati za pješake. A ostali, ne pješaci čekajte nas na Dubovcu ispred svetišta u 17:30 sati, kako bi zajednički ušli u crkvu i dobili blagoslov, te nastavili sa pobožnošću sv. Josipu.

 • U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Poslije klanjanja svoj mjesečni susret ima Udruga medicinskih sestara i tehničara.
 • Ovoga korizmenog petka nastavljamo sa našim KORIZMENIM DUHOVNIM PROGRAMOM. Na redu je drugi glavni grijeh: ŠKRTOST. Započinjemo u 18,00 h pobožnošću Križnoga puta, te nastavljamo sa svetom misom i prigodnom propovijedi. Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!
 • U subotu su proljetne Kvatre, dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju cijeloga svijeta.
 • U subotu 07. ožujka 2020. je križni put po Kozjači. Polazak je u 9 sati sa Švarče, ispred crkve sv. Franje Ksaverskog, a završava sa sv. misom u crkvi Gospe Snježne na Dubovcu.
 • U subotu nastavljamo sa susretima djece i mladih:

MINISTRANTI su u 9 sati, DJEČJI ZBOR u 11 sati, FRAMA u 19:30 sati.

 • Na srce Vam stavljamo obnovu našega zvonika. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca!
 • Poslužite se novim brojem Glasa Koncila. Pretplatnici svoj primjerak mogu podići u sakristiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.