Župne obavijesti za 1. korizmenu nedjelju (10. 3. 2019.)

 1. Korizma je vrijeme kada smo pozvani vršiti tjelesna djela milosrđa: gladnoga nahraniti, gologa odjenuti, žalosnoga utješiti itd. Pozvani smo odricati se kroz pomoć najpotrebnijima. U ime onih kojima je pomoć neophodna, usuđujemo se kucati na vrata vašega srca i pozvati vas da se uključite u KORIZMENU AKCIJU Caritasa naše župe. Uz pomoć dobrih ljudi napravili smo KORIZMENE KUTIJICE koje možete preuzeti na izlasku iz crkve: i u njih ili kao pojedinac ili kao obitelj svakodnevno kroz korizmu ubacivati nešto od novaca. Svaki vaš i najmanji dar od sebe uskraćen, može nekome značiti puno: “SRCEM SE DAJE VIŠE”. Caritasove kutijice ćemo prikupiti na Cvijetnicu, te ih kao uskrsni poklon prinijeti na oltar za najpotrebnije korisnike našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što će te se odazvati na poziv dobra!

 

 1. Tijekom korizmenog vremena u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18:00 sati. Uključimo se i sudjelujmo!

 

 1. U utorak prije svete mise molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Poslije klanjanja molitveni susret ima Franjevački svjetovni red.

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec svibanj i lipanj.

 

 1. Ovoga korizmenog petka nastavljamo sa našom KORIZMENOM DUHOVNOM OBNOVOM, pod geslom “DOĐITE K MENI SVI VI UMORNI I OPTEREĆENI, JA ĆU VAS ODMORITI!” Započinjemo u 18,00 h pobožnošću Križnoga puta, te nastavljamo sa svetom misom i prigodnom propovijedi u 18:30 h na temu “Umorni od NEPRAVDE”. Svetu misu predvodi fra MARINO KUZMINSKI. Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!

 

 1. U subotu su proljetne Kvatre, dan molitve i posta posvećen pokori i obraćenju.

 

 1. U subotu 16.03.2019. je križni put po Kozjači, kojega je prije 16 godina pokrenula naša Frama. Kreće se u 9 sati od župe Švarča, a završetak sa sv. misom je u crkvi Gospe Snježne na Dubovcu.

 

 1. U subotu nastavljamo sa susretima djece i mladih:

MINISTRANTI su u 9 sati, DJEČJI CARITAS u 10 sati, DJEČJI ZBOR u 11 sati,

FRAMA u 19:30 sati.

 

 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupili smo 3.300,00 kn. Zahvaljujemo vam i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. U novom broju Glasa Koncila možete pročitati: – Želimo li stvarno bolji život?; Korizmena tema: Davanje i primanje podrazumijeva žrtvu. – svjedočanstvo: Iz pepela ih je podigla živa vjera;

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.