Župne obavijesti za 1. korizmenu nedjelju (18. 2. 2018.)

Župne obavijesti za 1. korizmenu nedjelju (18. 2. 2018.)
  1. Večeras (nedjelja, 18. veljače 2018.) svetom misom u 18:30 sati svečano ZAPOČINJEMO FRANJ. PUČKE MISIJESvetu misu će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup, kao delegat našega uzoritog Kardinala Josipa Bozanića. Pod svetom misom prisustvovati će 15 misionara koji će od biskupa primiti blagoslov za misijsko poslanje u ovim Misijama u našoj župi.

Tijek odvijanja samih Misija kroz punih sedam dana pratite na prigodnom letku “PROGRAM MISIJA” koji smo vam podijelili prošle nedjelje ili na našoj župnoj web i facebook stranici. Vidimo se na Misijama.

 

  1. Svi koji još želite materijalno doprinijeti i pomoći ovim Misijama bilo u hrani ili u novcu možete to učiniti poslije svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Svaki i najmanji dar od srca biti će nama koristan a vama blagoslovljen.

 

  1. Korizma je vrijeme kada smo pozvani vršiti Tjelesna djela milosrđa: gladnoga nahraniti, gologa odjenuti, žalosnoga utješiti itd. Pozvani smo odricati se kroz pomoć najpotrebnijima. U ime onih kojima je pomoć neophodna, usuđujemo se kucati na vrata vašega srca i pozvati vas da se uključite u KORIZMENU AKCIJU Caritasa naše župe. I ove godine napravili smo KORIZMENE KUTIJICE koje možete preuzeti na izlasku iz crkve: i u njih ili kao pojedinac ili kao obitelj svakodnevno kroz korizmu ubacivati nešto od novaca. Svaki vaš i najmanji dar od sebe uskraćen, može nekome značiti puno jer “SRCEM SE DAJE VIŠE”. Caritasove kutijice ćemo prikupiti na Cvijetnicu, te ih kao uskrsni poklon prinijeti na oltar za najpotrebnije korisnike našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što će te se odazvati na poziv dobra!
  1. Poslužite se vjerskim tiskom: Glas Koncila.