Župne obavijesti za 1. nedjelju došašća (2. 12. 2018.)

 1. Prva je nedjelja u mjesecu pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Zahvaljujemo vam što se po svojim molitvama i dobroti rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca i franjevki.
 1. Za naš drevni kršćanski običaj “Sijanja pšenice na sv. Luciju”, kojim ukrašavamo svoj  blagdanski stol o Božiću, marljivi volonteri župnoga Caritasa pri izlazu iz crkve pripremili su vam sjeme domaće pšenice. Vaš dar bit će namijenjen za potrebite naše župe.
 1. Obilazeći domove korisnika našega Caritasa, uvidjeli smo da u vrijeme zime oskudijevaju u ogrjevu. Stoga smo odlučili pokrenuti Karitativnu akciju “5 za 1” – uključi se i ti… Pet obitelji pomažu po 100,00 kn jednoj obitelji u potrebi za nabavu ogrijeva. Osnažimo svoje kršćansko zajedništvo u brizi za potrebite. Svoju donaciju možete ostaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

 

 1. Od utorka u uredovno vrijeme župnog ureda možete upisati misne nakane za mjesec siječanj, veljaču i ožujak. Pri upisu možete, ako je potrebno, navesti najviše tri imena po nakani, a za veći broj osoba navodi se samo prezime obitelji. Bog zna nakanu vašeg srca, a svaka se sveta misa prikazuje za cijeli svijet i sve žive i pokojne.

 

 1. Pripravljajući se za Božić od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Poslije Zornice pozivamo vas na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu uz kavu i čaj. Ovom zajedništvu možete doprinijeti i materijalnom pomoći: darom kave, filter čaja, šećera, kolača. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.

 

 1. U utorak je poslije večernje svete mise “SUSRET S BOŽJOM RIJEČJU.”

 

 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. U subotu nastavljamo s redovitim susretima djece i mladih.

 

 1. U subotu na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, svete mise su u 6, 8 te u 18:30 sati. Ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan svečano ćemo proslaviti večernjom svetom misom, uoči DRUGE nedjelje Došašća, pri kojoj ćemo upaliti drugu adventsku svijeću na Trgu u 18:30 sati. Misno slavlje će pjevanjem animirati Vokalna grupa “Karlovčanke” i djeca vrtića KARLOVAC sa Gaze. Toga dana naše časne sestre Franjevke od Bezgrešne slave svoj blagdan. Čestitamo im blagdan i zahvaljujemo za njihov predani rad u našoj župnoj zajednici.

 

 1. Stigli su kalendari za 2019. godinu.

 

 1. Ususret Božiću želimo pohoditi našu bolesnu i stariju braću i sestre i udijeliti im sakrament pomirenja. Ako ima novih koji još nisu na našem popisu od prošlih godina, molimo vas da nam ih prijavite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.