Župne obavijesti za 1. nedjelju došašća (27.11.2016.)

Župne obavijesti za 1. nedjelju došašća (27.11.2016.)

 

 1. Povodom blagdana sv. Cecilije, jučer je u župi sv. Martina u Hrnetiću održan tradicionalni susret župnih pjevačkih zborova Karlovačkog dekanata, među kojima je uspješno i lijepo prisustvovao i Mješoviti zbor naše župe. Zahvaljujemo im na svesrdnom trudu njegovanja liturgijske pjesme.

 

 1. Kako to već par nedjelja najavljujemo, danas se održava DRUGI KRUG IZBORA novoga saziva ŽPV-a. Izboru možete pristupiti danas, odmah nakon svete mise u vjeronaučnoj dvorani, gdje vas čekaju domaćini koji će vam uručiti listu sa 30 kandidata od kojih zaokružujete ili birate 10 članova za ŽPV. Izborima mogu pristupiti svi punoljetni posjetitelji ove vjerske zajednice. Molimo vas da se odazovete i na taj način pokažete koliko vam je stalo do ove zajednice kojoj pripadamo!

 

 1. Pripravljajući se za Božić, od sutra započinju mise Zornice u našoj župi koje će se održavati u 6 sati svakoga dana osim nedjelje. Poslije Zornice pozivamo vas na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu uz kavu, čaj i kekse. Za tu prigodu pozivamo vrijedne i marljive osobe, koje će nam pomoći oko organizacije druženja. Ovom zajedništvu možete doprinijeti i materijalnom pomoći: darom kave, filter čaja, šećera, kolača. Unaprijed vam zahvaljujemo. Vidimo se u što većem broju!
 1. U utorak započinjemo Devetnicu Bezgrešnom začeću BDM-e. Prije večernje sv. mise molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

Poslije mise je redoviti Biblijski susret.

 1. U četvrtak, prvoga u mjesecu u vrijeme rada župnog ureda upisujemo misne nakane za prvo tromjesečje sljedeće godine, za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.

Poslije večernje svete mise je župno euharistijsko klanjanje pred Presvetim uz aktivno sudjelovanje medicinskih sestara, koje će poslije klanjanja imati svoj mjesečni redoviti susret.

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika za svetu Ispovijed pola sata prije svetih misa.

U petak je vjeronaučna pouka za odrasle.

 

 1. U subotu, uoči DRUGE nedjelje Došašća upaliti ćemo drugu adventsku svijeću na Trgu u 18,00 sati. Drugu svijeću će upaliti djeca vrtića “Karlovac” i “4 Rijeke”. Misno slavlje će pjevanjem animirati Vokalna grupa “Karlovčanke”. Poslije mise pozvani smo na druženje uz čaj i kekse.
 1. Slijedeće nedjelje poslije večernje svete mise, u 19,00 sati TRIBINU pod nazivom “Prehrana kod dijabetesa” održati će viša med. sestra gđa ROMINA MARUŠ.

 

 1. Zahvaljujemo svim našim dobročiniteljima samostana i crkve, koji nam pomažete na

razne načine. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 1. U sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda, možete nabaviti kalendare za sljedeću 2017. godinu.

                                                                                                                                                                           

 1. U četvrtak, 08. prosinca 2016., na blagdan Bezgrešnog začeća BDM, organiziramo hodočašće u Zagreb. Cijena karte je 40 kn. Polazak je u 16,00 sati ispred župnog ureda. Sudjelovali bi na svečanoj svetoj misi u 18,00 sati u katedrali, a poslije mise posjetili bi dio manifestacije “ADVENT U ZAGREBU”. Povratak je predviđen oko 22,00 sata. Prijave primamo u sakristiji i u župnom uredu.
 1. Caritas naše župe organizira BUVLJAK – Dobrotvorni sajam rabljenih stvari, u subotu 10. prosinca 2016. od 10,00 do 15,00 sati, u prostoru bivše trgovine MURE u Radićevoj ulici. Dođite i pronađite nešto za sebe. Prikupljen novac pomoći će potrebnima našega Caritasa.

 

 1. Ususret Božiću želimo pohoditi našu bolesnu i stariju braću i sestre i udijeliti im sakramenat pomirenja. Ako ima novih koji još nisu na popisu od prošlih godina, molimo vas da nam ih prijavite.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila. Čitajući Glas Koncila učimo vjernički promatrati stvarnost oko sebe, upoznajući primjere humanosti i kršćanske solidarnosti.