Župne obavijesti za 1. nedjelju došašća (29. 11. 2020.)

29/11/2020

  • Zbog novih odredaba Stožera civilne zaštite i mjesnog Ordinarija, a u svrhu zaštite i zdravlja vjernika ograničavaju se okupljanja u crkvi na max 25 osoba po pojedinom misnom slavlju. U kratko vrijeme, uz dobrotu dobrih ljudi, uspjeli smo uspostaviti prijenos svetih misa uživo putem You Tube kanala – FRANJEVCI KARLOVAC, (otvorite navedeni link https://m.youtube.com/cha…/UCCdphQ3m2eWahoecvm3ypRg/videos), pomoću kojega ćemo vam omogućiti prijenos svetih misa uživo u vašim domovima za one koji ne mogu prisustvovati u crkvi, a putem istoga kanala moći će se pratiti sveta misa u našoj vjeronaučnoj dvorani koja će uz crkvu moći primiti još 25 osoba. Također tijekom svih misnih slavlja biti će upaljen i vanjski razglas prema Trgu bana Josipa Jelačića. Pričestitelji će doći do svih koji žele primiti svetu pričest.
  • Zbog ograničenog broja okupljanja vjernika u crkvi, uz redovite četiri nedjeljne svete mise uvodimo još tri misna slavlja. Pa bi raspored nedjeljnih svetih misa izgledao ovako: u 6 h, 7:30 h, 9 h, 10:30 h, 12 h, 17 h, 18:30 sati.
  • Ovogodišnje Zornice smo organizirali u tri termina: – u 6 sati za vjernike koji moraju ići ranije na posao, – u 7 sati za one koji idu kasnije na posao, a – u 8 sati za one koji ne moraju na posao. Budimo solidarni, iziđimo jedni drugima u susret!
  • Ispovijedat ćemo tijekom svetih misa u Lauretanskoj kapeli. Nastojat ćemo vam biti na raspolaganju u svakoj prilici.
  • Od ovoga utorka (01. prosinca 2020.) započinjemo sa upisima misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak 2021.
  • U tijeku je Karitativna akcija naše župe: “Dobro srce za topli dom” – Pomozimo po 100 ili više kn jednoj obitelji u potrebi, u nabavi ogrijeva. Osnažimo svoje kršćansko zajedništvo u brizi za potrebite. Svoju donaciju možete ostaviti u sakristiji ili u župnom uredu.
  • Kalendare za sljedeću 2021. godinu možete nabaviti u sakristiji ili u župnom uredu.
  • Ovaj tjedan ćemo započeti sa ispovijedima starijih i bolesnih po kućama. Dan ranije, ćemo se najaviti telefonom. Ako ima još onih koje niste prijavili, molimo vas da to učinite na vrijeme.
  • Sa zahvalom primamo vaš dar «za uređenje božićnih jaslica». Unaprijed se zahvaljujemo.
  • Ovoga tjedna za potrebe crkve i našega samostana vašom dobrotom prikupili smo 1.000,00 kn i 50 Eura. Zahvaljujemo vam od srca i preporučamo se nadalje vašoj dobroti. Neka Bog blagoslovi vašu dobrotu.

Možda će vas zanimati..

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu Mnogostruka oštećenja naše franjevačke crkve u Karlovcu prouzročena stalnim potresima zbog kojih...

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku crkve Sv. Trojice u Karlovcu Još 14. srpnja 1792. Josip Stiller započeo je radove na zvoniku...