Župne obavijesti za 1. nedjelju došašća (3. 12. 2017.)

Župne obavijesti za 1. nedjelju došašća (3. 12. 2017.)
 1. Prva je nedjelja u mjesecu pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Zahvaljujemo vam što se po svojim molitvama i dobroti ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca.
 1. Za naš drevni kršćanski običaj sijanja pšenice na sv. Luciju, kojom ukrašavamo svoj blagdanski stol o Božiću, marljivi volonteri župnoga Caritasa pri izlazu iz crkve pripremili su vam sjeme domaće pšenice. Vaš dar bit će namijenjen za potrebite naše župe.

– Večeras (3. prosinca 2017.) u 18 sati, u crkvi hrvatskih mučenika u Hrnetiću služit će se misa zadušnica za pokojnog generala Slobodana Praljka.

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.
 1. Pripravljajući se za Božić od sutra ćemo svakodnevno, osim nedjeljom, slaviti mise zornice u 6 sati. Poslije Zornice pozivamo vas na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu uz kavu i čaj. Ovom zajedništvu možete doprinijeti i materijalnom pomoći: darom kave, filter čaja, šećera, kolača/keksiju. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.
 1. U utorak poslije mise je redoviti Biblijski susret.
 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim uz aktivno sudjelovanje medicinskih sestara i tehničara, koje će poslije klanjanja imati svoj mjesečni redoviti susret.

 

– Poslije klanjanja svoj susret imaju i KATEKUMENI.

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U petak na svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, svete mise su blagdanskim rasporedom u 6, 8, 9, te u 18:30 sati. Ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan svečano ćemo proslaviti večernjom svetom misom, prije koje ćemo obaviti pobožnost BD Mariji. Toga dana naše časne sestre franjevke od Bezgrešne slave svoj blagdan. Čestitamo im blagdan i zahvaljujemo za njihov predani rad u našoj župnoj zajednici.
 1. U petak je vjeronaučna pouka za odrasle.
 1. U subotu nastavljamo s redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9:00 sati;

KARITATIVNA za djecu (3. razred) u 10:00 sati;

LITURGIJSKA GRUPA (4. razred) u 10:00 sati;

DJEČJI ZBOR u 11:00 sati;

FRAMA – Franjevačka mladež u 19:15 sati;

 1. U subotu, uoči DRUGE nedjelje Došašća upalit ćemo drugu adventsku svijeću na Trgu u 18:30 sati. Misno slavlje pjevanjem će animirati Vokalna grupa “Karlovčanke”.

 

 1. U sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda možete nabaviti kalendare za sljedeću 2018. godinu.
 1. Podsjećamo vas da se uključite u pripravu Franjevačkih pučkih misija svakodnevnom MOLITVOM za njihov USPJEH: molitva je snažno oružje u našim rukama! Ujedinimo se, jednodušno ustrajno molimo za zajedničku nakanu! Božji blagoslov i pomoć neće izostati!
 1. Ususret Božiću želimo pohoditi našu bolesnu i stariju braću i sestre i udijeliti im sakramenat pomirenja. Ako ima novih koji još nisu na našem popisu od prošlih godina, molimo vas da nam ih prijavite.
 1. Za potrebe crkve i samostana vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 1050 kn. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.