Župne obavijesti za 11. nedjelju kroz godinu (17. 6. 2018.)

Župne obavijesti za 11. nedjelju kroz godinu (17. 6. 2018.)

 

         1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec kolovoz i rujan.

 

  1. Sutra (ponedjeljak, 18.06.2018.) na misi molimo za nerođene, a poslije je euharistijsko klanjanje kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa”.

 

  1. U četvrtak pod euharistijskim klanjanjem s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne, molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.

 

  1. Sljedeće nedjelje 24.06.2018. je Skupština FSR-a.

 

  1. Zagrebačka nadbiskupija upozorava sve vjernike da se ponovo na teritoriju Nadbiskupije pojavio lažni svećenik, “brat Andrej”, koji dijeli blagoslove, polaže ruke na vjernike i ubire milodare. Riječ je o već od prije poznatom i uvjetno osuđenom prevarantu, stoga se mole vjernici da budu oprezni i ne nasjedaju na prijevaru.

 

  1. Završili smo s vjeronaučnim poukama djece za ovu školsku godinu. Kroz ove ljetne mjesece do jeseni potičemo vas na redoviti dolazak na nedjeljnu svetu misu.

 

  1. Vrijeme je upisa u srednje škole. Naši su nas biskupi potaknuli da ne zaboravimo kako je vjeronauk predmet kojega svaki katolik po savjesti treba upisati. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju. Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

 

  1. Zahvaljujemo vam na daru kojega smo primili ovoga tjedna za obnovu krovišta našega samostana i crkve i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

  1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.