Župne obavijesti za 11. nedjelju kroz godinu (18. 6. 2017.)

 

 1. U utorak prije večernje mise nastavljamo moliti zagovor sv. Antuna Padovanskog.

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec kolovoz i rujan.

 

 1. U prostorima našeg franjevačkog muzeja od 12. – 30. lipnja 2017. od 16 do 19 sati možete pogledati Izložbu sakralno-procesijske skulpture španjolskog baroka iz fundusa Nacionalnog muzeja u Španjolskoj. Veselimo se vašem dolasku.

 

 1. 4. U četvrtak nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne. Molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.

 

 1. U petak, na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova svete mise kod nas su u 8, 9 i u 18:30 sati.

U našoj susjednoj župi Presvetog Srca Isusova – Novi Centar, svetkovini će prethoditi trodnevnica, a na sam dan proštenja, svečane svete mise su u 10:30 sati i na večer u 18:30 sati. Prigodni plakat se nalazi na Oglasnoj ploči.

 

 1. U subotu je svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja, a spominjemo se i Prečistog Srca Marijina. Pozivamo vas i toga dana na svetu misu, u 8:00 sati ili u 18:30 sati.

 

 1. Pozivamo vas na Hodočašće Majci Božjoj u Mariju Bistricu ove subote 24. lipnja 2017. Polazak je u 6 sati u jutro ispred crkve. Cijena karte je 60,- kn. Još imamo nekoliko praznih mjesta. Upisi su u sakristiji ili u uredovno vrijeme župnog ureda.

 

 1. 8. U slijedeću nedjelju, poslije večernje svete mise je skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

                                                       

 1. Završili smo s vjeronaučnim poukama djece za ovu školsku godinu. Kroz ove ljetne mjesece do jeseni potičemo vas na redoviti dolazak na nedjeljnu svetu misu.

 

 1. Vrijeme je upisa u srednje škole. Naši su nas biskupi potaknuli da ne zaboravimo kako je vjeronauk predmet kojega svaki katolik, po savjesti treba upisati. Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

 

 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

1) SAŠA SILAHIĆ iz Karlovca, iz župe sv. Tri Kralja i IVANA ŠIŠNOVIĆ iz naše župe. Vjenčanje je 24. lipnja 2017. u crkvi Presvet. Trojstva – Centar.

2) DANIJEL KAJGO iz Vojnića, župa sv. Antun P. i MILENA VIDOVIĆ iz Vojnića, župa sv. Antun P. Vjenčanje je 24. lipnja 2017. u crkvi Presvet. Trojstva – Centar.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 

 1. Za potrebe najavljenih radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 6100 kn i 100 USD. Zahvaljujemo svima koji ste nam dosad pomogli. I dalje nastavljamo prikupljati potrebna sredstva u sakristiji nakon svetih misa ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

 

 1. Preporučamo vam ovotjedni broj Glasa Koncila koji opširno slikom i tekstom opisuje svečani događaj proslave sv. Josipa u Nacionalnom svetištu na Dubovcu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.