Župne obavijesti za 12. nedjelju kroz godinu (25. 6. 2017., Dan državnosti)

 

 1. Danas, poslije večernje svete mise je skupština Franjevačkog svjetovnog reda. 
 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog. A poslije svete mise u 19:00 sati, u sklopu 18. Međunarodne ljetne škole gitare, kod nas je u crkvi Koncert gitare – Nastupa Armin Abdihodžić sa Aljaske iz SAD.

 

 1. U srijedu, pod večernjom svetom misom obilježit ćemo 26. godišnjicu 110. karlovačke brigade ZNG HV.

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec kolovoz i rujan.

 

 1. U prostorima našeg franjevačkog muzeja do 30. lipnja 2017. od 16 do 19 sati možete pogledati Izložbu sakralno-procesijske skulpture španjolskog baroka iz fundusa Nacionalnog muzeja u Španjolskoj. Veselimo se vašem dolasku.

 

 1.  U četvrtak je nakon večernje mise redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Dođite i molite za svoje potrebe i nakane vaših obitelji!

 

 1. U četvrtak je svetkovina sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka. Svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i 18:30 sati.

 

 1. O svetkovini svetih apostola Petra i Pavla, u cijeloj se katoličkoj Crkvi prikuplja tzv. Petrov novčić, tj. milostinja za potrebe Svete Stolice, pa ćemo i mi tako danas učiniti. Svoj prilog možete odložiti u košaricu kod izlaza iz crkve.

 

 1. Najavljujemo hodočašće Majci Božjoj na Trsat u subotu 29. srpnja 2017. Cijena karte autobusa je 90 kn. Polazak je u 6:00 sati ujutro ispred samostana, na trgu. Prijave primamo u sakristiji i u župnom uredu.

 

 1. Tijekom srpnja i kolovoza, naš će župni ured, uredovati po skraćenom radnom vremenu, samo dopodne od 9 – 11 sati. Popodne samo hitni slučajevi i po dogovoru. Hvala vam na razumijevanju.

 

 1.  Vrijeme je odlaska na godišnje odmore, podsjećamo vas da i u mjestima vašeg odmora možete pohoditi nedjeljnu svetu misu. Želimo vam ugodan odmor. Iako su dani više ili manje topli, valja nam misliti na to da se za dolazak u crkvu trebamo prikladno odjenuti.

                                                        

 1. Za potrebe najavljenih radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 2750 kn. Zahvaljujemo svima koji ste nam dosad pomogli. I dalje nastavljamo prikupljati potrebna sredstva u sakristiji nakon svetih misa ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

13.  Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.