Župne obavijesti za 12. nedjelju kroz godinu (25. 6. 2017., Dan državnosti)

Župne obavijesti za 12. nedjelju kroz godinu (25. 6. 2017., Dan državnosti)

 

 1. Danas, poslije večernje svete mise je skupština Franjevačkog svjetovnog reda. 
 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog. A poslije svete mise u 19:00 sati, u sklopu 18. Međunarodne ljetne škole gitare, kod nas je u crkvi Koncert gitare – Nastupa Armin Abdihodžić sa Aljaske iz SAD.

 

 1. U srijedu, pod večernjom svetom misom obilježit ćemo 26. godišnjicu 110. karlovačke brigade ZNG HV.

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec kolovoz i rujan.

 

 1. U prostorima našeg franjevačkog muzeja do 30. lipnja 2017. od 16 do 19 sati možete pogledati Izložbu sakralno-procesijske skulpture španjolskog baroka iz fundusa Nacionalnog muzeja u Španjolskoj. Veselimo se vašem dolasku.

 

 1.  U četvrtak je nakon večernje mise redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Dođite i molite za svoje potrebe i nakane vaših obitelji!

 

 1. U četvrtak je svetkovina sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka. Svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i 18:30 sati.

 

 1. O svetkovini svetih apostola Petra i Pavla, u cijeloj se katoličkoj Crkvi prikuplja tzv. Petrov novčić, tj. milostinja za potrebe Svete Stolice, pa ćemo i mi tako danas učiniti. Svoj prilog možete odložiti u košaricu kod izlaza iz crkve.

 

 1. Najavljujemo hodočašće Majci Božjoj na Trsat u subotu 29. srpnja 2017. Cijena karte autobusa je 90 kn. Polazak je u 6:00 sati ujutro ispred samostana, na trgu. Prijave primamo u sakristiji i u župnom uredu.

 

 1. Tijekom srpnja i kolovoza, naš će župni ured, uredovati po skraćenom radnom vremenu, samo dopodne od 9 – 11 sati. Popodne samo hitni slučajevi i po dogovoru. Hvala vam na razumijevanju.

 

 1.  Vrijeme je odlaska na godišnje odmore, podsjećamo vas da i u mjestima vašeg odmora možete pohoditi nedjeljnu svetu misu. Želimo vam ugodan odmor. Iako su dani više ili manje topli, valja nam misliti na to da se za dolazak u crkvu trebamo prikladno odjenuti.

                                                        

 1. Za potrebe najavljenih radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 2750 kn. Zahvaljujemo svima koji ste nam dosad pomogli. I dalje nastavljamo prikupljati potrebna sredstva u sakristiji nakon svetih misa ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

13.  Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.