Župne obavijesti za 12. nedjelju kroz godinu (21. 6. 2020.)

  • U tijeku su upisi misnih nakana za mjesece srpanj, kolovoz i rujan.
  • U srijedu, na svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, svete su mise u 8 i u 18:30 sati, pozivamo vas na sudjelovanje.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • U subotu, na blagdan sv. Ladislava Kralja, utemeljitelja i zaštitnika naše nadbiskupije, molit ćemo za sve duhovne i materijalne potrebe cijele zagrebačke nadbiskupije. Pod večernjom svetom misom obilježit ćemo 29. godišnjicu 110. karlovačke brigade ZNG HV. Bogu ćemo prikazati 109 poginulih pripadnika ove postrojbe koji su darovali život za našu slobodu.
  • Vrijeme je upisa u srednje škole pa vas molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.

– Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

  • Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
  • Podsjećamo vas da u našem Franjevačkom muzeju u vrijeme rada muzeja možete razgledati izložbu “Karlovačka prošteništa i licitari” autorice Rosane Mikulić. Dobro nam došli!
  • Misu zahvalnicu za 64 godine sestrinskog djelovanja u našoj župi i samostanu imat ćemo sljedeće nedjelje, 28. lipnja 2020., pod večernjom svetom misom u 18:30 sati. Poslije mise bismo upriličili skromni domjenak za sve vjernike koji budu prisustvovali na svetoj misi. Molimo vas da nam u tome pomognete bilo novčano, bilo u naravi: kolačima, mesnim platama ili pićem. Radi lakše i razborite organizacije molimo da svi koji bi mogli i htjeli sudjelovati nam to jave najkasnije do četvrtka na večer. Od srca zahvaljujemo.
  • U subotu 27. lipnja u Zagrebu, s početkom u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske održat će se ovogodišnji Hod za život. Svima koji mogu i žele od srca preporučamo sudjelovanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.