Župne obavijesti za 13. nedjelju kroz godinu (1. 7. 2018.)

 1. Vašom dobrotom prošle smo nedjelje za Petrov novčić prikupili 1250 kn. Prikupljeno smo proslijedili Nadbiskupskom duhovnom stolu. Zahvaljujemo vam na vašem daru.

 

 1. Danas je prva nedjelja u mjesecu srpnju pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Svoj dar za njih možete ostaviti u košaricu kod izlaza iz crkve. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca.

 

 1. Danas (1. srpnja 2018.) našu će župu pohoditi misionari Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Susret misionara bit će pod svetom misom u 9:00 sati. To će nam biti dragocjena prilika da ih upoznamo, čujemo gdje djeluju i s čime se susreću. Poslije mise, pri izlazu iz crkve ponudit će nam misijske suvenire, čijom kupnjom pomažemo rad naših misionara.

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
 1. U četvrtak, na blagdan sv. Ćirila i Metoda mi franjevci slavimo zaštitnike naše Provincije. Pozivamo vas na večernju svetu misu i preporučamo u vaše molitve svu našu braću od najstarijih pa do najmlađih u novicijatu. Nakon večernje mise redovito je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
 1. U petak je obljetnica posvete naše crkve, koja je bila 6. 7. 1823.g. Crkvu je posvetio zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac, rođeni Karlovčanin. Obljetnicu ćemo svečano proslaviti sljedeće nedjelje. To će biti trenutak da Bogu zahvalimo za tolike dobivene milosti u ovoj crkvi: u Riječi Božjoj, u tumačenju Riječi Božje i kroz primljene sakramente.

 

 1. Petak je prvi u mjesecu pa vam preporučamo pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Svete mise su u 8, 9 i u 18:30 sati. Prilika za sv. ispovijed bit će prije svetih misa.

 

 1. Vrijeme je odlaska na godišnje odmore, podsjećamo vas da i u mjestima vašeg odmora možete pohoditi nedjeljnu svetu misu. Želimo vam ugodan odmor.

 

 1. Tijekom mjeseca srpnja i kolovoza naš će župni ured uredovati po skraćenom radnom vremenu, samo prijepodne od 9 do 11 sati. Poslijepodne samo hitni slučajevi i po dogovoru. Hvala vam na razumijevanju.
 1. Najavljujemo hodočašće Majci Božjoj na Trsat u subotu, 28. srpnja 2018. Cijena autobusne karte je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u župnom uredu.

 

 1. Zahvaljujemo vam na daru kojega smo primili ovoga tjedna za obnovu krovišta našega samostana i crkve i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
 1. Preporučamo vam novi broj Glas-a Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.