Župne obavijesti za 14. nedjelju kroz godinu (5. 7. 2020.)

  • Danas se spominjemo sv. Ćirila i Metoda, zaštitnika naše Hrvatske franjevačke provincije. U vaše molitve preporučamo svu našu braću u provinciji, osobito mlade i nova zvanja, kao i našu stariju i bolesnu braću.
  • Prva je nedjelja u mjesecu srpnju pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove, svoj prilog za njihovo školovanje možete ostaviti u košaricu kod izlaza iz crkve, na čemu vam od srca zahvaljujemo!

– Naše molitve za duhovna zvanja su urodile plodom. Milošću Božjom, naš ministrant Danko Mihovilović, sin Tanje i Jurice Mihovilovića krenuo je putem svećeništva i franjevaštva. Primljen je u našu odgojnu ustanovu postulaturu u Samoboru. Klica zvanja se zaprimila, a sad ćemo ju trebati strpljivo i brižno njegovati, zaljevati i podržavati svojim molitvama i žrtvama ugrijavati. Našega Danka i njegovu obitelj pratimo u svojim molitvama.

  • Sutra, u ponedjeljak je obljetnica Posvete naše crkve, koja je bila 06. 07. 1823. godine. Crkvu je posvetio zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac, rođeni karlovčanin. Obljetnicu ćemo svečano proslaviti sljedeće nedjelje. To će biti trenutak da Bogu zahvalimo za tolike dobivene milosti u ovoj crkvi: u Riječi Božjoj, u tumačenju Riječi Božje i kroz primljene sakramente.

 – u ponedjeljak poslije večernje svete mise u 19:30 sati u crkvi imamo sastanak roditelja ovogodišnjih krizmanika u vezi dogovora oko svete Potvrde.

  • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • Povodom Dana Grada Karlovca, od ove subote pa do ponedjeljka u večernjim satima od 19:30 pa do 22 sata otvaramo sezonu Fr.Ka – franjevačke pive u Atriju našega samostana. Dobro nam došli!
  • Kako smo i najavili, tijekom mjeseca srpnja i kolovoza, naš će župni ured, uredovati po skraćenom radnom vremenu, od utorka do petka samo dopodne od 9 – 11 sati. Popodne hitni slučajevi i po dogovoru. Hvala vam na razumijevanju.

Imamo još slobodnih nakana u mjesecu rujnu.

  • Podsjećamo vas da u našem franjevačkom muzeju u vrijeme rada muzeja, možete razgledati izložbu “Karlovačka prošteništa i licitari” autorice Rosane Mikulić. Dobro nam došli!
  • Ljetno vrijeme iskoristite za odmor duha i tijela. Ako ste na odmoru izvan naše župe, potražite u tom mjestu crkvu i pohodite je. Neka vam nedjelja ne prođe bez svete mise ma gdje bili. Jedino tako možemo napredovati u duhovnim krepostima i spoznanju ljubavi Božje prema nama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.