Župne obavijesti za 15. nedjelju kroz godinu (12. 7. 2020.)

  • Danas se sjećamo Posvete naše crkve koja je bila 6. 7. 1823. godine. Crkvu je posvetio zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac, rođeni Karlovčanin. To je trenutak da Bogu zahvalimo za tolike dobivene milosti u ovoj crkvi.
  • Sutra, u ponedjeljak 13. srpnja 2020. povodom rođendana Grada Karlovca, slavit ćemo svetu misu u 8:00 sati koju će predvoditi mons. Ivan Šaško, zag. pom. biskup uz prisustvo svećenika iz dekanata. Dođimo, Bogu zahvalimo ali i molimo da nas Gospodin ojača svojim Duhom kako bi nastavili ustrajno i strpljivo izgrađivati i obnavljati svoj grad ne samo materijalno nego i duhovno.
  • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  • U četvrtak slavimo Gospu Karmelsku. Svete mise kod nas su u 8 i 18:30 sati.

Na poseban način potičemo sve one koji su obukli Gospin škapular da dođu na svetu misu i zahvalnog se srca dalje preporuče Gospinoj zaštiti .

Poslije večernje svete mise nastaviti ćemo euharistijskim klanjanjem kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život.

– Proštenje Gospe Karmelske je u župi sv. Franje Ksaverskog na karlovačkoj Švarči. Svete mise su u 9:30 i na večer u 19:00 sati. Proštenju prethodi trodnevnica.

  • Sa zahvalom primamo vaš dar za potrebe crkve i samostana.
  • Pretplatnici Glasa Koncila, svoj primjerak mogu preuzeti sa pričesne ograde kod glavnog oltara.
  • Vrijeme je godišnjih odmora te mnogi kreću na ljetovanje. Potičemo vas na pojačan oprez u prometu. Također, ne zaboravimo i na naš odnos s Bogom u zajedničkoj nedjeljnoj svetoj misi, gdje god se nalazili. Pripazimo i na odijevanje u sakralnim prostorima: iako je vruće, ne zaboravimo dostojanstvenim odijevanjem poštivati sveti prostor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.