Župne obavijesti za 15. nedjelju kroz godinu (14. 7. 2019.)

  1. U utorak slavimo Gospu Karmelsku. Svete mise kod nas su u 8 i 18:30 sati.

– Proštenje Gospe Karmelske je u župi sv. Franje Ksaverskog na karlovačkoj Švarči. Svete mise su u 9 i na večer u 19:00 sati.  Proštenju prethodi trodnevnica, a o detaljima proslave pročitajte na plakatu.

  1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život.
  1. Prošli tjedan, zasjedala je uprava naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i donijela nova imenovanja, premještaje i razrješenja:

Zbog sve veće potrebe inozemne pastve, fra Radovan Ćorić se premješta u Austriju, u našu Katoličku misiju u Beč, gdje će vršiti službu dušobrižnika.

K nama, na službu župnog vikara dolazi fra Andro Tomislav Gluščić, dosadašnji kapelan u župi sv. Josipa radnika u Borovu.

Bratu fra Radovanu zahvaljujemo na svemu trudu u službi ove župe i samostana Presvetoga Trojstva.

Braću preporučamo u vaše molitve i želimo im obilje Božjega blagoslova u radu u novim službama.

  1. U subotu 27. srpnja 2019. hodočastimo Majci Milosti na Trsat. Polazak je u 6:00 sati u jutro ispred Franjevačkog samostana. Ima još pet slobodnih mjesta u autobusu. Cijena karte autobusa je 100 kn.
  1. Na srce Vam stavljamo krovište naše crkve. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca!
  1. Preporučamo vam novi broj Glasa Koncila, koji između ostalog donosi:

Otkriće o hrvatskim stečajevima;

– Zašto hrvatski političari ne mogu izići iz Jugoslavije?;

– Odmor je nužnost i obveza;

– Pravo roditelja na odgoj – pravo djece na roditelje.                                   

I ove nedjelje slobodni ste besplatno preuzeti primjerak novog broja Glasa Koncila koji stoji na stoliću pri izlazu iz Crkve. Upoznajmo duhovno štivo i život Crkve u Hrvata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.