Župne obavijesti za 15. nedjelju kroz godinu (15.7. 2018.)

  1. Danas (nedjelja 15. srpnja 2018.), zbog finala Svjetskog prvenstva koji će se pratiti na Trgu bana Josipa Jelačića ispred crkve, večernja sveta misa će biti u 19:00 sati nakon utakmice Hrvatske i Francuske.

– Pozivamo vas da na kraju utakmice, Gospodinu zahvalimo na najljepši mogući način – svetom misom.

 

  1. U ponedjeljak slavimo Gospu KarmelskuSvete mise su u 8 i 18:30 sati.

– Proštenje Gospe Karmelske je u župi sv. Franje Ksaverskog na karlovačkoj Švarči. Svete mise su u 8 i na večer u 19:00 sati.  O detaljima proslave pročitajte na plakatu.

 

  1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde. S pouzdanjem u Boga utecimo se svecu cijeloga svijeta u svojim životnim potrebama.

 

  1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život.

 

  1. U subotu s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne, molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.
  1. Pozivamo vas na hodočašće Majci Božjoj na Trsat u subotu 28. srpnja 2018. Po završetku programa na Trsatu, posjetili bi grad Vrbnik: pored sakralnih i kulturnih znamenitosti svratili bi i u Vinariju Katunar.

Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u župnom uredu.

  1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– DRAGO ŠKRTIĆ iz Barilovića, uzima MATEJU PERENČEVIĆ iz Izidora Kršnjavoga 9 u Karlovcu. Vjenčanje je 29. rujna 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

  1. Prošli tjedan, zasjedala je uprava naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i donijela nova imenovanja, premještaje i razrješenja:

– zbog narušenoga zdravstvenoga stanja, a u cilju boljega oporavka naš brat fra Tomo Rumenjak premješta se u samostan sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu. Bratu Tomi zahvaljujemo na svemu trudu kroz 16 godina kojih je marno i strpljivo ulagao u službi ove župe i samostana Presvetoga Trojstva. Želimo mu Božji blagoslov prilikom oporavka.

– Na službu župnog vikara dolazi nam fra Radovan Ćorić, dosadašnji voditelj Hrvatske katoličke zajednice u Njemačkoj. Braću preporučamo u vaše molitve i želimo im obilje Božjega blagoslova u radu u novim službama.

  1. Zahvaljujemo vam na primljenim darovima ovoga tjedna za obnovu krovišta, Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
  1. Preporučamo vam novi broj Glas-a Koncila koji donosi članak o obilježavanju 70. godišnjice rušenja velike crkve sv. Ćirila i Metoda u Karlovcu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.