Župne obavijesti za 16. nedjelju kroz godinu (19. 7. 2020.)

  • Još imamo slobodnih nakana u mjesecu rujnu.
  • Sutra (ponedjeljak, 20. srpnja) blagdan je sv. Ilije iliti Ilindan, zaštitnik Bosne i Hercegovine. Prigoda je da molimo za svoju braću i sestre u Bosni i Hercegovini.
  • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.

– U utorak je 21. u mjesecu pa ćemo kako to i inače činimo moliti za proglašenje blaženom Majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrešne, te njezinim zagovorom molimo da ih Gospodin nagradi novim duhovnim zvanjima.

  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • Sljedeće nedjelje na blagdan sv. Ane, koja se u našoj crkvi časti, nakon večernje svete mise biti će blagoslov žena, trudnica i majki. Pozivamo vas na sudjelovanje.
  • Prošli tjedan, zasjedala je uprava naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i donijela nova imenovanja, premještaje i razrješenja:

Fra Marino Kuzminski se razrješuje službe samostanskog i župnog vikara u našoj župi i premješta se u župu sv. Roka u Viroviticu.

K nama, na službu samostanskog i župnog vikara dolazi fra Mate Bašić, doktorand na doktorskom studiju iz sustavne dogmatske i biblijske teologije na KBF-u u Zagrebu, dosadašnji nacionalni i područni duhovni asistent FSR-a, vjeroučitelj studenata i radničke mladeži u Franjevačkom samostanu sv. Franje Asiškog na Kaptolu u Zagrebu..

Bratu fra Marinu zahvaljujemo na svemu trudu u službi ove župe i samostana Presvetoga Trojstva.

Braću preporučamo u vaše molitve i želimo im obilje Božjega blagoslova u radu u novim službama.

  • Zahvaljujemo vam na darovima i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
  • Pretplatnici Glasa Koncila svoj primjerak mogu preuzeti sa pričesne ograde kod glavnog oltara.
  • U ljetnom smo vremenu kada mnogi od vas imaju godišnje odmore. Bez obzira da li ostajete ili se idete odmoriti izvan grada želimo vam blagoslovljeni odmor. Onima koji još čekaju na godišnji neka vam ovi ljetni dani na poslu budu ugodni. Neka je svima blagoslovljen i radostan slijedeći tjedan!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.