Župne obavijesti za 17. nedjelju kroz godinu (26. 7. 2020.)

  • Danas je blagdan sv. Ane, nakon večernje svete mise bit će blagoslov žena, trudnica i majki. Pozivamo vas na sudjelovanje.

Svim Anama, Anicama i Janama želimo sretan i blagoslovljen imendan!

  • Još imamo slobodnih misnih nakana u mjesecu rujnu koje možete naručiti u župnom uredu koji u mjesecu srpnju i kolovozu radi po skraćenom ljetnom rasporedu (od utorka do petka od 9 do 10 sati)
  • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  • U srijedu je spomendan sv. Marte, zaštitnice domaćica koje brižno i marno svakodnevno obavljaju male i često nevidljive stvari u svojim obiteljima. Želimo im da i dalje po zagovoru njihove zaštitnice strpljivo obavljaju svoje obveze ohrabrujući se Isusovim riječima: “Valjaš slugo dobri i vjerni, u malome si bio vjeran, postavit ću te na veliko!” U našoj župnoj zajednici djeluje zajednica sv. Marte, sačinjena od žena koje čiste naše prostore u crkvi i samostanu. Dok im zahvaljujemo na svemu što čine za nas, preporučamo se i nadalje njihovoj dobroti.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • Sljedeće nedjelje, 2. kolovoza 2020. slavimo franjevački blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. Ovaj Marijanski blagdan svečano ćemo proslaviti pod svim nedjeljnim misama i na njima podijeliti glasoviti “PORCIJUNKULSKI OPROST”. Kao pripravu za blagdan BDM Anđeoske, u četvrtak, petak i subotu od 17:50 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji – franjevačka krunica i litanije.

– Već od ove subote u podne pa do nedjelje u ponoć moći ćete izmoliti i primiti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih, pod uobičajenim uvjetima:

– valja pohoditi franjevačku crkvu,

– sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti,

– izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca.

Molimo vas da svi koji želite primiti porcijunkulski oprost ne ostavljate ispovijed za samu nedjelju, već to učinite u trodnevnici (četvrtak, petak, subota) prije svetih misa. Ispovijed ćemo započinjati u 17:30 sati. Hvala vam na razumijevanju!

–  Zahvaljujemo vam što nam materijalno pomažete za potrebe samostana i crkve. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.