Župne obavijesti za 17. nedjelju kroz godinu (28. 7. 2019.)

  1. Sutra, u ponedjeljak je spomendan sv. Marte, zaštitnice domaćica koje brižno i marno svakodnevno obavljaju male i često nevidljive stvari u svojim obiteljima. Želimo im, da i dalje po zagovoru njihove zaštitnice strpljivo obavljaju svoje obveze ohrabrujući se Isusovim riječima: “Valjaš slugo dobri i vjerni, u malome si bio vjeran postavit ću te na veliko!” U našoj župnoj zajednici djeluje zajednica sv. Marte, sačinjena od žena koje čiste naše prostore. Dok im zahvaljujemo na svemu što čine za nas, preporučamo se i nadalje njihovoj dobroti.
  1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  1. U petak 2. kolovoza 2019., slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkula. Ovaj Marijanski blagdan i Dan POTPUNOG OPROSTA, svečano ćemo proslaviti svetim misama u 8.00 i u 9:00 sati, a osobito večernjom misom u 18:30 sati, a kao pripravu za blagdan BDM Anđeoske, u utorak, srijedu i četvrtak od 18 sati, bit će pobožnost Blaženoj Djevici Mariji – franjevačka krunica i litanije.

Od četvrtka u podne, pa do petka u ponoć, moći ćete izmoliti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih, pod uobičajenim uvjetima:

– valja pohoditi franjevačku crkvu,

– sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, ako je potrebno prethodno se ispovjediti,

– izmoliti Vjerovanje i Oče naš, te neku molitvu na nakanu sv. oca.

Prilika za svetu ispovijed će biti uz sve svete mise.

Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.

  1. Na srce Vam stavljamo krovište naše crkve. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca!

Pored radova na obnovi krovišta crkve, prošli tjedan je postavljena skela i u Lurdskoj kapeli, u kojoj će sutra započeti radovi na istraživanju i konzervatorskoj zaštiti unutarnjih zidova.

  1. Preporučamo vam novi broj Glasa Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.