Župne obavijesti za 17. nedjelju kroz godinu (30. 7. 2017.)

 1. Danas (nedjelja 30. srpnja 2017.) poslije večernje svete mise je skupština Franjevačkog svjetovnog reda.
 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
 1. U SRIJEDU 2. kolovoza, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkulu. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečano slaviti svetim misama u 8 i u 9 sati, a osobito večernjom misom u 18:30 sati. Kao pripravu za ovaj blagdan, večeras (nedjelja), u ponedjeljak i utorak od 18 sati, moliti ćemo pobožnost Blaženoj Djevici Mariji: franjevačku krunicu i litanije. Od utorka u podne, pa do srijede u ponoć, moći ćete izmoliti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu, ako je potrebno ispovjediti se, sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. Prilika za ispovijed će biti uz sve svete mise, a u srijedu na večer od 17:30 sati. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.
 1. U četvrtak je nakon večernje mise redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije svete mise za sv. ispovijed.
 1. U subotu slavimo Gospu Snježnu i Dan domovinske zahvalnosti. Svete mise su u 8, 15 i u 18:30 sati. U susjednim župama koje slave kao svoje titulare Gospu Snježnu: na Dubovcu i na Kamenskom kod otaca Pavlina, svete mise su u 11:00 sati.
 1. Nakon prošlogodišnjeg lijepog iskustva hodočašća Marijansko svetište Gospi od Suza, u Pleternici, samo zato jer ste vi to tražili organiziramo HODOČAŠĆE i ove godine u četvrtak 31. kolovoza 2017. Svečano euharistijsko slavlje je u 19:00 sati, a potom se nastavlja veličanstvenom procesijom s upaljenim svijećama. Polazak je u 14:00 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.
 1. Pozivamo vas na Hodočašće u Asiz od 27. rujna do 1. listopada 2017. pod geslom “PUTEVIMA SV. FRANJE i SV. KLARE”. Cijena hodočašća je 1950 kn.
 1. Radovi su i dalje u tijeku. Nadamo se sljedeće nedjelje završetku. Za potrebe radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 5450 kn i 100 Eura. Zahvaljujemo vam od srca. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti!
 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– IVAN GRŽAN iz naše župe uzima ANTONIJU SALOPEK iz Slunja. Vjenčanje je 12. kolovoza 2017. u crkvi sv. Jurja mč. u Lađevcu.

– DANKO GRGIĆ iz Novog Centra uzima PETRU PASTUOVIĆ iz naše župe. Vjenčanje je 26. kolovoza 2017. u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.