Župne obavijesti za 17. nedjelju kroz godinu (30. 7. 2017.)

Župne obavijesti za 17. nedjelju kroz godinu (30. 7. 2017.)
 1. Danas (nedjelja 30. srpnja 2017.) poslije večernje svete mise je skupština Franjevačkog svjetovnog reda.
 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
 1. U SRIJEDU 2. kolovoza, slavimo blagdan BDM Anđeoske, Kraljice Anđela – Porcijunkulu. U našoj ćemo crkvi ovaj blagdan svečano slaviti svetim misama u 8 i u 9 sati, a osobito večernjom misom u 18:30 sati. Kao pripravu za ovaj blagdan, večeras (nedjelja), u ponedjeljak i utorak od 18 sati, moliti ćemo pobožnost Blaženoj Djevici Mariji: franjevačku krunicu i litanije. Od utorka u podne, pa do srijede u ponoć, moći ćete izmoliti potpuni oprost za sebe ili nekoga od svojih pokojnih pod uobičajenim uvjetima: pohoditi crkvu, ako je potrebno ispovjediti se, sudjelovati na svetoj misi i pričestiti se, izmoliti Vjerovanje i Oče naš te neku molitvu na nakanu sv. oca. Prilika za ispovijed će biti uz sve svete mise, a u srijedu na večer od 17:30 sati. Dođite kako bismo radosno proslavili ovaj nama franjevcima osobito dragi blagdan.
 1. U četvrtak je nakon večernje mise redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije svete mise za sv. ispovijed.
 1. U subotu slavimo Gospu Snježnu i Dan domovinske zahvalnosti. Svete mise su u 8, 15 i u 18:30 sati. U susjednim župama koje slave kao svoje titulare Gospu Snježnu: na Dubovcu i na Kamenskom kod otaca Pavlina, svete mise su u 11:00 sati.
 1. Nakon prošlogodišnjeg lijepog iskustva hodočašća Marijansko svetište Gospi od Suza, u Pleternici, samo zato jer ste vi to tražili organiziramo HODOČAŠĆE i ove godine u četvrtak 31. kolovoza 2017. Svečano euharistijsko slavlje je u 19:00 sati, a potom se nastavlja veličanstvenom procesijom s upaljenim svijećama. Polazak je u 14:00 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.
 1. Pozivamo vas na Hodočašće u Asiz od 27. rujna do 1. listopada 2017. pod geslom “PUTEVIMA SV. FRANJE i SV. KLARE”. Cijena hodočašća je 1950 kn.
 1. Radovi su i dalje u tijeku. Nadamo se sljedeće nedjelje završetku. Za potrebe radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 5450 kn i 100 Eura. Zahvaljujemo vam od srca. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti!
 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– IVAN GRŽAN iz naše župe uzima ANTONIJU SALOPEK iz Slunja. Vjenčanje je 12. kolovoza 2017. u crkvi sv. Jurja mč. u Lađevcu.

– DANKO GRGIĆ iz Novog Centra uzima PETRU PASTUOVIĆ iz naše župe. Vjenčanje je 26. kolovoza 2017. u crkvi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.