Župne obavijesti za 18. nedjelju kroz godinu (4. 8. 2019.)

  • Danas je prva nedjelja u mjesecu pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo kandidatice časnih sestara i kandidate franjevačkih odgojnih ustanova. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevki i franjevaca.
  • Sutra (ponedjeljak, 05.08.2019.) slavimo Gospu Snježnu. Svete mise su u 8 i u 18:30 sati. U susjednim župama koje slave kao svoje titulare Gospu Snježnu: na Dubovcu i na Kamenskom kod otaca Pavlina, svečana sveta misa je u 11:00 sati.
  • Povodom sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.
  • Ovoga tjedna slavimo nekoliko značajnih blagdana:

u utorak je Preobraženje Gospodinovo

u petak je sv. Terezija, Benedikta od Križa (Edith Stein), suzaštitnica Europe

u subotu sv. Lovro, đakon i mučenik 

  • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • Pozivamo vas na HODOČAŠĆE u Zlatnu Dolinu (Valis Aurea) u Pleternicu, Cernik i Požegu, u subotu 31. kolovoza 2019. Ove godine uz Pleternicu, posjetili bi i Franjevački samostan, crkvu sv. Petra i Pavla i Biblijski muzej u Cerniku, te u Požegi crkvu sv. Lovre, Katedralu sv. Terezije Avilske, Dijecezanski muzej i riznicu, Franjevački samostan i crkvu sv. Duha, te završili svečanim euharistijskim slavljem i procesijom u Marijanskom svetištu Gospe od Suza u Pleternici. U ovaj putni aranžman uključen je i jedan topli obrok – ručak. Polazak je u 7:00 sati u jutro, ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena Hodočašća je 160 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.
  • Na srce Vam stavljamo krovište naše crkve. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca!
  • Vrijeme je godišnjih odmora te mnogi kreću na ljetovanje. Potičemo vas na pojačan oprez u prometu. Također, ne zaboravimo i na naš odnos s Bogom u zajedničkoj nedjeljnoj svetoj misi, gdje god se nalazili. Pripazimo i na odijevanje u sakralnim prostorima: iako je vruće, ne zaboravimo dostojanstvenim odijevanjem poštivati sveti prostor.
  • Preporučujemo vam nove brojeve vjerskog tiska: Glasnika sv. Josipa i časopis Brat Franjo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.