Župne obavijesti za 18. nedjelju kroz godinu (5. 8. 2018.)

 1. Danas je prva nedjelja u mjesecu pa vašoj dobroti i molitvama preporučujemo kandidatice časnih sestara i kandidate franjevačkih odgojnih ustanova. Vaš dar za njih možete ostaviti u košaricu kod izlaza iz crkve. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevki i franjevaca.

 

 1. Upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

 

 1. Ovoga tjedna slavimo nekoliko značajnih blagdana:

– u ponedjeljak je Preobraženje Gospodinovo

– u četvrtak je sv. Terezija, Benedikta od Križa (Edith Stein), suzaštitnica Europe

– u petak sv. Lovro, đakon i mučenik  

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.

 

 1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje.
 1.  U subotu se spominjemo svete Klare Asiške, koju je sveti Franjo nazivao svojom biljčicom i s njome zajedno utemeljio Drugi red sestara Klarisa. Mi ćemo se ove naše zaštitnice spomenuti osobito uz večernju svetu misu u 18:30 satiPoslije mise svoj susret imaju braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda.
 1.  Pozivamo vas na HODOČAŠĆE u Marijansko svetište Gospi od Suza, u Pleternicu, u petak, 31. kolovoza 2018. Polazak je u 14:00 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.

 

 1. Vrijeme je godišnjih odmora te mnogi kreću na ljetovanje. Potičemo vas na pojačan oprez u prometu. Također, ne zaboravimo i na naš odnos s Bogom u zajedničkoj nedjeljnoj svetoj misi, gdje god se nalazili. Pripazimo i na odijevanje u sakralnim prostorima: iako je vruće, ne zaboravimo dostojanstvenim odijevanjem poštivati sveti prostor.

 

 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– HRVOJE CEROVAC iz Velike Gorice uzima IVANU MIKULČIĆ iz Strohalove 13 iz naše župe. Vjenčanje je 17. kolovoza 2018. u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

– ANTE CAR iz Duge Rese uzima LUCIJU FIŠIĆ iz Radićeve 27 iz naše župe. Vjenčanje je 24. kolovoza 2018. u crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 1. Zahvaljujemo vam na primljenim darovima za obnovu krovišta i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
 1. Preporučamo vam nove brojeve vjerskih časopisa: Glas Koncila, BRAT FRANJO i Glasnik sv. Josipa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.