Župne obavijesti za 19. nedjelju kroz godinu (11. 8. 2019.)

  • U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  • U četvrtak slavimo svetkovinu Uznesenja BDM na nebo – VELIKU GOSPU, svete mise su u našoj crkvi po nedjeljnom rasporedu u 7:30; 9; 10:30 te večernja misa u 18:30 sati. Kako je toga dana zapovijedani blagdan, podsjećamo da smo toga dana svi dužni prisustvovati svetoj misi. Dođite kako bismo zajedno proslavili svetkovinu naše nebeske Majke! Poslije večernje svete mise biti će redovito euharistijsko klanjanje.
  • Braća Pavlini nas pozivaju na slavlje Velike Gospe na Kamenskom. Raspored svetih misa je sljedeći: u 7, 8:30, 11 i 18 sati. U 10:30 sati je procesija.
  • Pozivamo vas na HODOČAŠĆE u Pleternicu, Cernik i Požegu, u subotu 31. kolovoza 2019. Ove godine uz Pleternicu, posjetili bi i Franjevački samostan, crkvu sv. Petra i Pavla i Biblijski muzej u Cerniku, te u Požegi crkvu sv. Lovre, Katedralu sv. Terezije Avilske, Dijecezanski muzej i riznicu, Franjevački samostan i crkvu sv. Duha, te završili svečanim euharistijskim slavljem i procesijom u Marijanskom svetištu Gospe od Suza u Pleternici. U ovaj putni aranžman uključen je i jedan topli obrok – ručak. Polazak je u 7:00 sati u jutro, ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena Hodočašća je 160 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.
  • Na srce Vam stavljamo krovište naše crkve. Vaše darove za obnovu možete ostaviti u sakristiji iza svetih misa ili u vrijeme rada župnog ureda. Zahvaljujemo vam od srca!

Za sve vas molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

  • Vrijeme je godišnjih odmora te mnogi kreću na ljetovanje. Potičemo vas na pojačan oprez u prometu. Također, ne zaboravimo i na naš odnos s Bogom u zajedničkoj nedjeljnoj svetoj misi, gdje god se nalazili. Pripazimo i na odijevanje u sakralnim prostorima: iako je vruće, ne zaboravimo dostojanstvenim odijevanjem poštivati sveti prostor.
  • Preporučamo vam novi broj Glasa Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.