Župne obavijesti za 19. nedjelju kroz godinu (12. 8. 2018.)

  1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.

 

  1. U srijedu slavimo svetkovinu Uznesenja BDM na nebo – VELIKU GOSPUsvete mise su u našoj crkvi po nedjeljnom rasporedu u 7:30; 9; 10:30 te večernja misa u 18:30 sati. Prilika za svetu ispovijed prije svake svete mise. Kako je toga dana zapovijedani blagdan, podsjećamo da smo toga dana svi dužni prisustvovati svetoj misi. Dođite kako bismo zajedno proslavili svetkovinu naše nebeske Majke!

 

  1. Braća Pavlini nas pozivaju na slavlje Velike Gospe na Kamenskom. Raspored svetih misa je sljedeći: 7, 8, 9:30, 11, 17 i 19 sati. U 10:30 je procesija.
  1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje.

 

  1. Pozivamo vas na HODOČAŠĆE u Marijansko svetište Gospi od Suza, u Pleternicu, u petak 31. kolovoza 2018. Polazak je u 14:00 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn.
  1. Vrijeme je godišnjih odmora te mnogi kreću na ljetovanje. Potičemo vas na pojačan oprez u prometu. Također, ne zaboravimo i na naš odnos s Bogom u zajedničkoj nedjeljnoj svetoj misi, gdje god se nalazili. Pripazimo i na odijevanje u sakralnim prostorima: iako je vruće, ne zaboravimo dostojanstvenim odijevanjem poštivati sveti prostor.

 

  1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– JOSIP OBRANOVIĆ iz Zvonimirove 2 u Karlovcu-Novi centar, uzima TEU PUŠKARIĆ iz Domobranske 26 A iz naše župe. Vjenčanje je 14. rujna 2018. u crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

– DOMAGOJ MODRUŠAN iz Supilove 12 u Karlovcu -Dubovac, uzima DIJANU ČASNI iz Radićeve 12 iz naše župe. Vjenčanje je 15. rujna 2018. u crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

– FRANJO RUDMAN iz Ozlja, uzima IVU LAUŠ iz Domagojeve 14 iz naše župe. Vjenčanje je 28. rujna 2018. u crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

 

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 

  1. Zahvaljujemo vam na primljenim darovima za obnovu krovišta i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
  1. Preporučamo vam nove brojeve vjerskih časopisa: Glas Koncila, BRAT FRANJO i Glasnik sv. Josipa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.