Župne obavijesti za 19. nedjelju kroz godinu (13. 8. 2017.)

Župne obavijesti za 19. nedjelju kroz godinu (13. 8. 2017.)
  1. U utorak slavimo svetkovinu Uznesenja BDM na nebo – VELIKU GOSPUsvete mise su u našoj crkvi po nedjeljnom rasporedu u 7:30; 9; 10:30 te večernja misa u 18:30 sati. Prilika za svetu ispovijed prije svake svete mise. Dođite kako bismo zajedno proslavili našu nebesku Majku!
  1. Braća Pavlini nas pozivaju na slavlje Velike Gospe na Kamenskom. Raspored svetih misa je sljedeći: 7, 8, 9:30, 11, 17 i 19 sati. U 10:30 je procesija.
  1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  1. U petak, nakon večernje mise je euharistijsko klanjanje pred Presvetim kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život. Odazovimo se pozivu milosrđa za nerođene.
  1. Pozivamo vas na Hodočašće u Asiz od 27. rujna do 1. listopada 2017. pod geslom “PUTEVIMA SV. FRANJE i SV. KLARE”. Cijena hodočašća je 1950 kn.
  1. Nakon prošlogodišnjeg lijepog iskustva hodočašća Marijansko svetište Gospi od Suza, u Pleternici, organiziramo HODOČAŠĆE i ove godine u četvrtak 31. kolovoza 2017. Polazak je u 14:00 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda. 
  1. Božjom pomoću, priveli smo radove kraju. Unutrašnjost naše crkve dobilo je svježinu i sjaj. Radove je izvela firma Alvina Barjaktarević iz Ljubešćice. Ukupni troškovi radova iznosili su 40 000 kn. Sav iznos prikupili smo vašom donacijom zbog čega vam svim srcem zahvaljujemo. Radosni smo što ste prepoznali ovaj hvale vrijedan trenutak i prema svojim mogućnostima se u njega ugradili na dobro sviju koji u našu crkvu dolaze. Dobrotom jedne obitelji koja je željela ostati anonimna, za 6000 kn obnovili smo dvije kadionice sa vječnim svjetlom koje se nalaze u svetištu crkve s lijeve i desne strane glavnoga oltara i tri velika svijećnjaka koja će stajati uz glavni oltar. Zahvaljujemo. U razdoblju odvijanja radova, nastojali smo nesmetano obavljati svete službe, u čišćenju prostorija u te dane svesrdno su nam pomagale naše gospođe, Marte predvođene s. Anom, na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Ovaj tjedan, vašom dobrotom prikupili smo 1000 kn i 100 Eura. Zahvaljujemo vam od srca. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti!
  1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– MARKO ŠTRUCELJ iz Hrnetića uzima ZLATKU MEKOVEC iz naše župe. Vjenčanje je 26. kolovoza 2017. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

– ZORAN TURKALJ, nekrst, iz Novoga Centra u Karlovcu, uzima DINU FURAČ iz naše župe. Vjenčanje je 02. rujna 2017. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 

  1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.