Župne obavijesti za 2. korizmenu nedjelju (17. 3. 2019.)

 1. Korizma je vrijeme kada smo pozvani vršiti Tjelesna djela milosrđa: gladnoga nahraniti, žednoga napojiti, gologa odjenuti, žalosnoga utješiti itd. Pozvani smo odricati se kroz pomoć najpotrebnijima. U ime onih kojima je pomoć neophodna, usuđujemo se kucati na vrata vašega srca i pozvati vas da se uključite u KORIZMENU AKCIJU Caritasa naše župe. Uz pomoć dobrih ljudi napravili smo KORIZMENE KUTIJICE koje možete preuzeti od naših ministranata na izlasku iz crkve: i u njih ili kao pojedinac ili kao obitelj svakodnevno kroz korizmu ubacivati nešto od novaca. Svaki vaš i najmanji dar od sebe uskraćen, može nekome značiti puno: “SRCEM SE DAJE VIŠE”. Caritasove kutijice ćemo prikupiti na nedjelju Cvijetnice, te ih kao uskrsni poklon prinijeti na oltar za najpotrebnije korisnike našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što će te se odazvati na poziv dobra!

 

 1. Tijekom korizmenog vremena u našoj crkvi molimo pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18:00 sati. Svaki onaj koji pobožno sudjeluje u molitvi Križnoga puta dobiva oprost od lakih grijeha!

 

 1. Ovaj je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Kao znak našega zajedništva u obje naše domovine pozvani smo kroz ovaj tjedan moliti jedni za druge. U iduću ćemo nedjelju kod svih misa skupljati priloge za našu braću i sestre.

 

 1. Sutra, u ponedjeljak 18.03.2019. na večernjoj misi molimo za Nerođene, a poslije je euharistijsko klanjanje kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa”.

 

 1. U utorak je blagdan sv. Josipa, zaručnika BDM. Svete mise kod nas su blagdanskim rasporedom u 8,00; 9,00 i 18,30 sati.

 

– U Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu izdvajamo dvije glavne svečane mise: dopodne u 11:00 sati koju predvodi mons. Ivan Šaško, pomočni zagrebački biskup te večernju svetu misu u 18:30 sati koju predvodi fra Slavko Slišković, poglavar dominikanaca u Hrvatskoj.

 

 1. Od ovoga utorka 19.03.2019. započinjemo veliku “Pobožnost 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom” svecu cijeloga svijeta, zaštitniku male djece, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari, zaštitniku Karlovačke Zvijezde. Veliku pripremu za blagdan sv. Antuna animirati će svećenici Karlovačkog dekanata. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu. Slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. U četvrtak pod euharistijskim klanjanjem s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne, molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.

 

 1. Ovoga korizmenog petka nastavljamo sa našom KORIZMENOM DUHOVNOM OBNOVOM, pod geslom “DOĐITE K MENI SVI VI UMORNI I OPTEREĆENI, JA ĆU VAS ODMORITI!” Započinjemo sa Križnim putem u 18:00 sati, nastavljamo sa svetom misom na kojoj ćemo razmatrati jedan od razloga naših životnih umora “ŽELIO BIH SE PROMIJENTI, ALI MI NE IDE – TKO I ŠTO ME KOĆI!”. Svetu misu predvodi fra KRUNOSLAV ALBERT. Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!

 

 1. U subotu nastavljamo sa susretima djece i mladih:

MINISTRANTI su u 9 sati, DJEČJI CARITAS u 10 sati, DJEČJI ZBOR u 11 sati,

FRAMA u 19:30 sati.

 

 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupili smo 3.100,00 kn i 200 Eura. Zahvaljujemo vam i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. U novom broju Glasa Koncila možete pročitati: – Kako Jobov poraz može nama biti koristan?; – Zašto je pogažena istina o komemoraciji na Bleiburgu?; – Identitet Hrvata i vrijednosti na velikoj su povijesnoj kušnji!

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.