Župne obavijesti za 2. korizmenu nedjelju (25. 2. 2018.)

  1. Svetom misom u 10:30 sati ZAVRŠAVAMO FRANJ. PUČKE MISIJESvetu misu će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup, kao delegat našega uzoritog Kardinala Josipa Bozanića. Pod svetom misom zahvalit ćemo Gospodinu za sve primljene milosti u ovim misijama, kao i našim misionarima na iskustvima koja su nam prenijela u proteklom tjednu. Isto tako, kao što je na početku misija podijelio misijsko poslanje pristiglim misionarima, na ovoj će svetoj misi mons. Ivan Šaško misijsko poslanje dati svim okupljenim vjernicima kao znak da misije u našim životima tek sada započinju!

Pred nama se nalazi kip Gospe Loretske koji se inače nalazi u našoj istoimenoj kapeli. Nabavljen je i unešen u našu crkvu 1767. godine. Povodom Franjevačkih pučkih misija Lik Gospe Loretske smo sinoć po prvi puta pronijeli ulicama našega grada. Preporučimo se u njezin majčinski zagovor.

 

  1. Zahvaljujemo svima koji ste nam materijalno pripomogli u ovim Misijama.

Neka vas Gospodin bogato nagradi.

 

  1. Ovaj je tjedan prema odluci hrvatskih biskupa posvećen solidarnosti i zajedništvu s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Kao znak našega zajedništva u obje naše domovine pozvani smo kroz ovaj tjedan moliti jedni za druge. U iduću ćemo nedjelju kod svih misa skupljati priloge za našu braću i sestre.

 

  1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

  1. Ove srijede (28.02.2018.) u velikoj Devetnici sv. Josipu naša župa hodočasti Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu.

Za ovu prigodu organiziramo i pješačko hodočašće u svetište sv. Josipa. Polazak je ispred naše crkve u 16:40 sati za pješake. A ostali, ne pješaci čekajte nas na Dubovcu ispred svetišta u 17:15 sati.

 

  1. 6. Od četvrtka započinjemo upis misnih nakana za mjesec travanj, svibanj i lipanj.

 

  1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota, posvećeni Srcu Isusovom i Marijinom, prilika za sv. ispovijed prije svetih misa.

 

  1. Tijekom korizme u našoj crkvi je pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

 

  1. Korizma je vrijeme kada smo pozvani vršiti Tjelesna djela milosrđa: gladnoga nahraniti, gologa odjenuti, žalosnoga utješiti itd. Pozvani smo odricati se kroz pomoć najpotrebnijima. U ime onih kojima je pomoć neophodna, usuđujemo se kucati na vrata vašega srca i pozvati vas da se uključite u KORIZMENU AKCIJU Caritasa naše župe. Uz pomoć dobrih ljudi napravili smo KORIZMENE KUTIJICE koje možete preuzeti na izlasku iz crkve: i u njih ili kao pojedinac ili kao obitelj svakodnevno kroz korizmu ubacivati nešto od novaca. Svaki vaš i najmanji dar od sebe uskraćen, može nekome značiti puno: “SRCEM SE DAJE VIŠE”. Caritasove kutijice ćemo prikupiti na Cvijetnicu, te ih kao uskrsni poklon prinijeti na oltar za najpotrebnije korisnike našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što će te se odazvati na poziv dobra!
  1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.