Župne obavijesti za 2. nedjelju došašća (10. 12. 2017.)

Župne obavijesti za 2. nedjelju došašća (10. 12. 2017.)
 1. Danas je spomendan Gospe LoretskeNaša zavjetna kapela je posvećena njoj u čast. Preporučamo vam da zastanete u njoj pred kipom Gospe i preporučite joj svoje nakane.
 1. Za naš drevni kršćanski običaj “Sijanja pšenice na sv. Luciju” volonteri župnoga Caritasa pri izlazu iz crkve pripremili su vam sjeme domaće pšenice. Vaš dar bit će namijenjen za potrebite naše župe.
 1. Naši prvopričesnici u ovom vremenu došašća pokrenuli su karitativnu akciju: “SRCEM SE DAJE VIŠE” u svrhu pomoći djeci udruge “JAK KAO JAKOV”. Zajedno sa svojim majkama, časnom sestrom Andrijanom te volonterkama iz udruge, ispekli su jučer kolače koje će vam pri izlazu iz crkve (poslije svete mise u 9:00 sati) ponuditi. Od srca vam preporučamo ovu akciju, kako bismo u ove blagdanske dane svi zajedno mogli učiniti nešto dobro za našu potrebitu braću i sestre.
 1. Poslije večernje svete mise u 19:30 sati, Franjevački svjetovni red ima svoju skupštinu

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.
 1. Nastavljamo sa našim pripremama za Božić, jutarnjim misama Zornicama u 6 sati. Poslije Zornice pozivamo vas na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu uz kavu i čaj. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.
 1. U utorak poslije mise je redoviti Biblijski susret.
 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim.

– Poslije klanjanja svoj susret imaju KATEKUMENI.

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U petak je vjeronaučna pouka za odrasle.
 1. U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.
 1. U subotu nastavljamo s redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9:00 sati;

KARITATIVNA za djecu (3. razred) u 10:00 sati;

LITURGIJSKA GRUPA (4. razred) u 10:00 sati;

DJEČJI ZBOR u 11:00 sati;

FRAMA – Franjevačka mladež u 19:15 sati;

 1. U subotu, uoči TREĆE nedjelje Došašća upaliti ćemo treću adventsku svijeću na Trgu u 18:30 sati. Misno slavlje će pjevanjem animirati Folklorna družina “Vuge”.
 1. Sljedeće nedjelje, 17.12.2017., dolaze nam gosti iz Slovenije: večernju svetu misu predvoditi će gvardijan franjevačkog samostana iz Novoga Mesta fra Tomaž, a pjesmom će animirati naš i njihov župni zbor. Poslije svete mise biti će mali koncert adventskih pjesama na kojem će sudjelovati učenici Gimnazija i Glazbene škole iz Karlovca i Novoga Mesta.

 

 1. U sakristiji možete nabaviti kalendare za sljedeću 2018. godinu.
 1. Nastavljamo moliti za USPJEH FRANJ. PUČKIH MISIJA u našoj župi.
 1. Ovaj tjedan ćemo započeti sa ispovijedima za starije i bolesne. Dan ranije, ćemo se najaviti telefonom. Ako ima još onih koje niste prijavili, molimo vas da to učinite na vrijeme.
 1. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio neka se prijavi u župni ured. Najavljujemo vam novi broj Dekanatskog lista kojeg ćemo vam ponuditi sljedeće nedjelje. List nam donosi sliku života vjernika u našim župama a i rasporede Blagoslova kuća.

 

 1. Najavljujemo vam Adventsku duhovnu obnovu “Ususret Božiću” u ponedjeljak 18.12.2017. je u Domu HV “ZRINSKI” u 18 sati, koju vodi naš fra Ivan Matić iz Tabora.

 

 1. Sa zahvalom primamo vaš dar «za uređenje božićnih jaslica». Unaprijed zahvaljujemo.
 1. Za potrebe crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 600 kn. Kao što možete primijetiti uključili smo grijanje u crkvi. Toplo je, no i račun za grijanje će ovih mjeseci biti pozamašan. Mjesečno za struju trebat ćemo izdvojiti 14 000 kuna. Molimo vas da nam u tome pripomognete.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.