Župne obavijesti za 2. nedjelju došašća (6. 12. 2020.)

1. Prva je nedjelja u mjesecu prosincu, vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete staviti u košarici kod izlaza iz crkve ili kod izlaza u vjeronaučnoj dvorani, na čemu vam od srca zahvaljujemo!Molimo za našeg Danka Mihovilovića da ustraje u svom duhovnom pozivu.

2. U ovim izvanrednim epidemiološkim prilikama RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA izgleda ovako: u 6h, u 7:30h, u 9h, u 10:30h, u 12h, u 17h, i u 18:30 sati.- Kako u crkvi na svetoj misi može prisustvovati svega 25 osoba, omogućili smo vam praćenje svetih misa i u našoj vjeronaučnoj dvorani koja će uz crkvu moći primiti još 25 osoba. Također tijekom svih misnih slavlja upaljen je i vanjski razglas prema Trgu bana Josipa Jelačića. Pričestitelji će doći do svih koji žele primiti svetu pričest. Molimo vas, pomozite i sebi i nama, kako ne bismo ostali bez svetih misa i bez pristupa crkvi u ove blagdanske dane. Držite razmak jedni između drugih i obavezno nosite zaštitnu masku. – Za sve naše starije, bolesne i sve druge koji ne mogu prisustvovati svetim misama u crkvi, omogućili smo prijenos svetih misa uživo iz Svete Trojice, u vašim domovima putem You Tube kanala – FRANJEVCI KARLOVAC – nedjeljom u 10:30 sati i na večer u 18:30 sati, a svagdanom u 6 sati i na večer u 18:30 sati.

3. Ispovijedat ćemo nedjeljom i danima u tjednu, 20 minuta prije svih svetih misa. Molimo vas da poštujući mjere dolazite tijekom cijeloga došašća, jer u ovim prilikama nećemo moći ispovijedati kao dosadašnjih godina. Dodatne termine za ispovijed objavit ćemo u sljedeću nedjelju.

4. Ovogodišnje Zornice smo organizirali u tri termina: – u 6 sati za vjernike koji moraju ići ranije na posao, – u 7 sati za one koji idu kasnije na posao te – u 8 sati za one koji ne moraju na posao. Budimo solidarni, rasporedimo se, iziđimo jedni drugima u susret.

5. Započeli smo upis misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak u 2021.

6. Od večeras (nedjelja 06.12.2020.) pa kroz sljedećih dviju nedjelja s početkom u 20 sati, pozivamo vas da pratite online OBITELJSKE ADVENTSKE KATEHEZE kao pripravu za Božić, koju će te moći pratiti putem YouTube kanala Franjevci Karlovac.

7. U ponedjeljak započinjemo trodnevnicu uoči svetkovine Gospe Loretske, pobožnošću BD Mariji, molitvom krunice i litanija, s početkom u 18 sati.

8. U utorak (08.12.2020.) je svetkovina Bezgrešnog začeća BDM, ovaj nama franjevcima osobito drag blagdan radosno ćemo proslaviti svetim misama u 6, 7, 8 i u 18:30 sati uz poštivanje epidemioloških mjera.

9. U četvrtak (10.12.2020.) je svetkovina Gospe Loretske. Svete mise su u 6, 7, 8 i na večer u 18:30 sati. Naša zavjetna kapela sagrađena točno prije 360 godina je posvećena njoj u čast. Preporučamo vam da zastanete u kapeli pred kipom Gospe Loretske i preporučite joj svoje nakane. Mnogi svjedoče o njezinim uslišanjima. Toga ćemo dana, nakon svete mise u 8 sati u kapeli Gospe Loretske izložiti Presveti oltarski sakramenat sve do večernje svete mise u 18:30 sati i moliti s Gospom Isusa za prestanak epidemije Korona virusa i na vlastite nakane.

10. U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.

11. U tijeku je Karitativna akcija naše župe: “Dobro srce za topli dom” Prikupljamo donacije za obitelji u potrebi, u nabavi ogrijeva. Osnažimo svoje kršćansko zajedništvo u brizi za potrebite. Svoju donaciju možete ostaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

12. Kalendare za sljedeću 2021. godinu možete nabaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

13. Božjom pomoću imati ćemo Blagoslov obitelji u našoj župi kojega ćemo prilagoditi epidemiološkoj situaciji. Način i raspored Blagoslova obitelji uz male promjene objaviti ćemo sljedeće nedjelje.

14. Sa zahvalom primamo vaš dar «za uređenje božićnih jaslica». Unaprijed se zahvaljujemo.

15. Zahvaljujemo svima koji su nam ovoga tjedna donijeli svoj obiteljski dar za potrebe samostana i crkve. Na večernjoj svetoj misi moliti ćemo na nakane naših dobročinitelja. Neka Bog blagoslovi vašu dobrotu.

Blagoslovljen vam 2. tjedan došašća!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.