Župne obavijesti za 2. nedjelju došašća (8. 12. 2019.)

 1. Sutra, u ponedjeljak (09.12.2019.) proslavit ćemo svetkovinu Bezgrješnog začeća BDM, svetim misama u 6, te u 8 i u 18:30 sati. Toga dana naše časne sestre franjevke od Bezgrešne slave svoj blagdan. Čestitamo im blagdan i zahvaljujemo za njihov predani rad u našoj župnoj zajednici.

PONEDJELJAK – poslije večernje svete mise je SUSRET “Upoznajmo svetce”!

 1. U utorak (10.12.2019.) je blagdan Gospe Loretske. Svete mise su u 6, 8 i na večer u 18:30 sati. Naša zavjetna kapela je posvećena njoj u čast. Preporučamo vam da zastanete u kapeli pred kipom Gospe Loretske i preporučite joj svoje nakane. Mnogi svjedoče o njezinim uslišanjima.

UTORAK – poslije večernje svete mise u 19:30 sati susret je čitača u vjeronaučnoj dvorani.

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.
 1. Nastavljamo s našim pripremama za Božić, jutarnjim misama Zornicama u 6 sati. Poslije Zornice pozivamo vas na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu uz kavu i čaj. Dođite i radosnom pjesmom i molitvom iščekujmo dolazak Gospodnji.
 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim. Poslije klanjanja svoj mjesečni molitveni susret ima Franjevački svjetovni red.
 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U subotu su zimske KVATRE – dan pokore i molitve posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvalnosti Bogu za njegova dobročinstva, preporučamo vam toga dana doći na svetu misu i učiniti koje djelo ljubavi ili žrtvu na tu nakanu.
 1. U subotu, nastavljamo s redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9 sati; DJEČJI ZBOR u 11 sati, FRAMA u 19:30 sati.

 1. U subotu, uoči TREĆE nedjelje došašća, upalit ćemo treću adventsku svijeću na Trgu u 18:30 sati. Misno slavlje će pjevanjem animirati Vokalna grupa “Karlovčanke” i djeca vrtića KARLOVAC.
 1. U sakristiji možete nabaviti kalendare za 2020. godinu.
 1. Ovaj tjedan nastavljamo sa ispovijedima starijih i bolesnih. Dan ranije ćemo se najaviti telefonom. Ako ima još onih koje niste prijavili, molimo vas da to učinite na vrijeme.
 1. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio, neka se prijavi u župnom uredu.
 1. Sljedeće nedjelje, 15.12.2019. pozivamo vas na otvorenje izložbe Božićnih jaslica u hodniku Franjevačkog muzeja na drugom katu našega samostana. Tom prilikom Božjom pomoću želimo iznova pustiti u rad naš Muzej. Kažu da Bog treći put pomaže, pa hajdemo to iskušati. Muzej će do 31. ožujka raditi po zimskom radnom vremenu, a to će reći od srijede do petka od 16 do 19 sati, a subotom dopodne od 10 do 14 sati i popodne od 16 do 19 sati. Dođimo, pozovite i druge. Podržite naš rad!
 1. Sa zahvalom primamo vaš dar «za uređenje božićnih jaslica». Unaprijed zahvaljujemo.
 1. Sljedeće godine naša Zagrebačka nadbiskupija je domaćin 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10 svibnja 2020. Mladi iz cijele Hrvatske i svijeta boravit će u našoj Nadbiskupiji. To znači da će dio njih biti i u našoj župi. Pozvani smo u te dane otvorenoga srca pokazati im dobrodošlicu i poput pravih domaćina pružiti im topli dom i krevet. To će biti obostrano bogatstvo. Svi koji žele primiti mlade na spavanje, trebaju se prijaviti do 31. siječnja 2020. Obrasce za prijavu dijelit ćemo vam na Blagoslovu obitelji. Započeli smo sa svakodnevnim molitvama za mlade i potrebe Susreta. Za tu prigodu biti će nam potrebni župni volonteri. Koristimo priliku da pozovemo mlade između 16 i 30 godina koji bi volontirali u samoj pripremi Susreta, pomagali u organizaciji smještaja, prihvata i programa za mlade. Svi zainteresirani mogu se javiti župniku fra Krunoslavu Albert. Do sljedećih informacija o susretu, preporučamo vam čitavu organizaciju u vaše molitve.
 1. Na srce vam stavljamo krovište naše crkve. Zahvaljujemo vam na darovima kojima nam pomažete ovo veliko djelo privesti kraju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.