Župne obavijesti za 2. vazmenu nedjelju (8. 4. 2018.)

Župne obavijesti za 2. vazmenu nedjelju (8. 4. 2018.)
 1. Nakon uskrsnihh blagdana, ovaj tjedan nastavljamo s redovitim župnim vjeronaukom.
 1. Sutra, u ponedjeljak (9.4.2018.) je svetkovina NAVJEŠTENJA GOSPODINOVA – BLAGOVIJEST. Svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i u 18:30 sati.
 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom, svecu cijeloga svijetazaštitniku djece, mladih, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. U utorak, poslije večernje svete mise nastavljamo s redovitim BIBLIJSKIM SUSRETOM.
 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim. A poslije je redoviti molitveni susret Franjevačkog svjetovnog reda.
 1. U petak (13.04.2018.) je susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika zajedno s prvopričesnicima u 19:15 sati u vjeronaučnoj dvorani samostana.
 1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog i ove godine u subotu 16. lipnja organiziramo HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna”. Polazak je u petak u 23:00 sata, a povratak u subotu oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna.

 

 1.  Zbog svega lošega što se nadvilo u posljednjih mjesec dana nad našom Domovinom: nedoumica i prijepora u hrvatskome društvu, stigao nam je Nadbiskupov poziv i molba da se kao župna zajednica odazovemo molitvi za hrvatsku Domovinu, a posebno za obitelji. Poslušajmo na što nas naš Pastir poziva (pismo možete pronaći ovdje).

Kao župna zajednica odazovimo se na molitvu kako osobnu, tako i u zajedništvu vlastitoga doma. U tjednu koji je pred nama svakodnevno ćemo sve pobožnosti prije i poslije mise prikazivati na zajedničku nakanu. Odazovimo se na poziv dobra.

 1. Povodom našega župnog proštenja PRESVETOGA TROJSTVA, u tijeku same priprave, željeli bi jedan dan posvetiti našim obiteljima. Tom prigodom željeli bi obilježiti okrugle obljetnice bračnih drugova. Stoga vas molimo da svi koji ove godine slavite jednu od okruglih obljetnica 5, 10, 15, 20 pa sve do 50, da nam se prijavite do 20. svibnja u sakristiju ili župnom uredu i ostavite kontakt broj telefona kako bi se s vama dogovorili oko slavlja.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.