Župne obavijesti za 20. nedjelju kroz godinu (14. kolovoza 2016.)

Župne obavijesti za 20. nedjelju kroz godinu (14. kolovoza 2016.)
 
  1. Sutra na svetkovinu Uznesenja BDM na nebo – VELIKU GOSPU, svete mise su u našoj crkvi po nedjeljnom rasporedu u 7:30; 9; 10:30 te večernja u 18:30 sati. Prilika za svetu ispovijed prije svake svete mise. Dođite kako bismo zajedno proslavili našu nebesku Majku!

 

  1. Braća Pavlini nas pozivaju na slavlje Velike Gospe na Kamenskom. Raspored svetih misa je sljedeći: 7, 8, 9:30, 11, 17 i 19 sati. U 10:30 je procesija.

 

  1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde, sveca u našim različitim životnim potrebama.

 

  1. U četvrtak je nakon večernje mise euharistijsko klanjanje pred Presvetim kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život. Odazovimo se pozivu milosrđa za nerođene.

 

  1. Zahvaljujemo svima koji su nam kroz prošli tjedan pomogli u materijalnoj obnovi crkve i samostana. Za sve vas molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu.

 

  1. Najavljujemo vam Hodočašće 31. kolovoza 2016. u Marijansko svetište Gospi od Suza, koje se nalazi u srcu Slavonije, u Pleternici. Svečano euharistijsko slavlje je u 19:00 sati, a potom se nastavlja veličanstvenom procesijom s upaljenim svijećama. Polazak je u 14:30 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.

 

  1. U novom blagdanskom broju Glasa Koncila čitajte:

– Marija – putokaz nade i utjehe

– dr. Tomislav Ivančić govori o obnovi duše hrvatskoga naroda

Čitajući Glas Koncila učimo vjernički promatrati stvarnost oko sebe, upoznajući primjere humanosti i kršćanske solidarnosti.