Župne obavijesti za 20. nedjelju kroz godinu (16. 8. 2020.)

  • Večeras ćemo se na svetoj misi oprostiti od župnog vikara fra Marina Kuzminskog i Bogu zahvaliti za četiri godine njegovog strpljivog i marnog djelovanja u našoj župnoj i samostanskoj zajednici. Fra Marinu želimo puno Božjeg blagoslova na novoj službi u župi sv. Roka u Virovitici.
  • U utorak molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • U petak je 21. u mjesecu pa ćemo, kako to i inače činimo, moliti za proglašenje blaženom Majke Klare Žižić, utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrešne te njezinim zagovorom moliti Gospodina da njenu zajednicu sestara nagradi novim duhovnim zvanjima.
  • U subotu 22. kolovoza 2020. u našoj župi je Slavlje svete Potvrde u 10:30 sati, koju će ovogodišnjim kandidatima podijeliti mons. Juraj Jezerinac, biskup u miru. Misno slavlje podijele sv. Potvrde organizirati ćemo ako nam to vremenske prilike omoguće na vanjskom prostoru Trga bana J. Jelačića. Ispovijed krizmanika, kumova i roditelja biti će u četvrtak u 20:00 sati. Preporučamo naše krizmanike u vaše molitve.
  • Jučer smo ispratili Danka Mihovilovića u Samobor, gdje će na prvoj stepenici svoje formacije za franjevačko i svećeničko zvanje boraviti u odgojnoj ustanovi koju nazivamo postulaturom. Danka i njegovu obitelj pratimo u svojim molitvama.
  • Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– TOMISLAV PIGNAR, rimokatoličke vjere, sin Vladimira i Biserke r. Trpčić sa prebivalištem Gaza Naselje 10 A u Karlovcu, uzima ANU BAKALAS rimokatoličke vjere, kći Josipa i Branke r. Šimanović iz ulice Dol 2 A u Pribiću. Vjenčanje je 11. rujna 2020. u crkvi sv. Sikste pape u Pribiću.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu. Mladence preporučamo u vaše molitve.

  • Zahvaljujemo svima koji su svojim materijalnim darom pomogli za potrebe crkve i samostana. Za sve naše dobročinitelje molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.