Župne obavijesti za 21. nedjelju kroz godinu (21. 8. 2016.)

Župne obavijesti za 21. nedjelju kroz godinu (21. 8. 2016.)
  1. Ovaj tjedan, u naše je bratstvo stiglo pojačanje. Uprava naše Provincije, dodijelila nam je fra MARINA KUZMINSKOG, koji će u župi obavljati novu mu povjerenu službu župnog vikara. Želimo mu obilje Božjeg blagoslova u radu sa župljanima i svim vjernicima koji rado dolaze u našu crkvu. Vi mu pokažite dobrodošlicu, te ga podržite u svojim svakodnevnim molitvama.
  1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde, sveca u našim različitim životnim potrebama.
  1. U četvrtak je nakon večernje mise euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 Dođite i molite za svoje potrebe i nakane vaših obitelji!

 

  1. Zahvaljujemo svima koji su nam kroz prošli tjedan pomogli u materijalnoj obnovi crkve i samostana. Za sve vas molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu.
  1. Ostalo je svega još pet mjesta slobodnih za Hodočašće Gospi od Suza u srcu Slavonije, u Pleternici. Podsjećamo vas da je polazak 31. kolovoza 2016. u 14:30 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.
  1. Ove godine naša župa Presvetoga Trojstva ima čast biti domaćin 200 -tinjak mladih iz različitih krajeva Zagrebačkog područja koji pripadaju Franjevačkoj mladeži. Okupiti će se zadnji vikend u rujnu od petka do nedjelje i imati duhovni program: predavanja, razne radionice po gradu, različite pobožnosti, druženja, slavljenja Boga kroz molitvu i pjesmu. Siguran sam da će nas obogatiti svojim prisustvom, poletom i franjevačkom radošću. Detaljnije o tom događaju ćemo vas iz nedjelje u nedjelju informirati. Kao domaćini trebamo se i pokazati. Kako? Naše je da koliko je to moguće osiguramo obroke. A to će reći: 2 doručka, 2 ručka i 2 večere za 200 – tinjak mladih framaša i duhovnih asistenata. Vaša pomoć će nam biti više nego korisna i potrebna. Za sve informacije obratite se župniku fra Krunoslavu Albert ili kapelanu fra Marinu Kuzminskom. Unaprijed vam zahvaljujemo na svakovrsnoj pomoći.