Župne obavijesti za 21. nedjelju kroz godinu (26. 8. 2018.)

Župne obavijesti za 21. nedjelju kroz godinu (26. 8. 2018.)
  1. U utorakodazovimo se pobožnosti sv. Antunu Padovanskom koju molimo prije večernje svete mise. S pouzdanjem u Boga utecimo se svecu cijeloga svijeta u svojim životnim potrebama.

 

  1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

Dođite i molite za svoje potrebe i nakane vaših obitelji!

 

  1. U petak, 31. kolovoza HODOČASTIMO u Marijansko svetište Gospi od Suza u PleternicuPolazak je u 14:00 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći.
  1. Zahvaljujemo svima koji su nam kroz prošli tjedan pomogli u materijalnoj obnovi crkve i samostana. Za sve vas molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
  1. Jučer (subota 25.08.2018.) su u Marijinom svetištu na Trsatu, franjevački habit obukla i započela godinu novicijata sedmorica naše mlade braće, a desetorica dosadašnjih novaka položili svoje prve zavjete. U sljedeću subotu 01. rujna 2018. petorica naše braće položit će svoje svečane doživotne redovničke zavjete u Zagrebu na Sigetu. Svu našu mladu braću preporučamo u vaše molitve, da im Gospodin podari svoj mir i ustrajnost na započetom putu.

 

  1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

– TIN PANJEVIĆ iz Smičiklasove 11 A iz naše župe, uzima PETRU STANKOVIĆ iz Ladvenjaka. Vjenčanje je 14. rujna 2018. u župi sv. Vida mučenika u Ladvenjaku.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve. 

 

  1. Dosta vas je već čulo da smo započeli s proizvodnjom našega Franjevačkog piva pod nazivom Fr.Ka. Povodom dana grada Karlovca priredili smo lijepo druženje u atriju našega samostana gdje smo počastili pivom svakoga tko je darovao minimalnu donaciju od 20 kn za obnovu krovišta samostana i crkve. Pive je brzo nestalo. Mnogi su pitali kad će opet biti prilika za ovakovo druženje i kušanje. Karlovac je poznat po Danima piva koji su pred nama. I mi bismo se uključili u ovu manifestaciju. Stoga, od 02.09. do 09.09.2018. pozivamo vas u naš atrij samostana na Craft franjevačko pivo, svaki dan od 19:30 do 22:30 sati. Dobro nam došli i ugodno se osjećali u našoj domaćoj atmosferi.

 

  1. Preporučamo vam novi broj Glas Koncila.