Župne obavijesti za 22. nedjelju kroz godinu (28. 8. 2016.)

Župne obavijesti za 22. nedjelju kroz godinu (28. 8. 2016.)

 

  1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde, sveca u našim različitim životnim potrebama.

 

  1. U srijedu 31. kolovoza Hodočastimo u Marijansko svetište Gospi od Suza u srcu Slavonije, u Pleternici. Polazak je u 14:30 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Još 4 mjesta slobodna.

 

  1. U četvrtak je nakon večernje mise euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 Poslije klanjanja je redoviti mjesečni susret Udruge katoličkih medicinskih sestara.

 

  1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije mise za ispovijed.

 

  1. U subotu je Euharistijsko klanjanje i sveta misa u 15 sati.

 

  1. Zahvaljujemo svima koji su nam kroz prošli tjedan pomogli u materijalnoj obnovi crkve i samostana. Za sve vas molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu.

 

  1. 7. Ove godine naša župa Presvetoga Trojstva ima čast biti domaćin 200 -tinjak mladih iz različitih krajeva Zagrebačkog područja koji pripadaju Franjevačkoj mladeži. Okupiti će se zadnji vikend u rujnu od petka do nedjelje i imati duhovni program: predavanja, razne radionice po gradu, različite pobožnosti, druženja, slavljenja Boga kroz molitvu i pjesmu. Siguran sam da će nas obogatiti svojim prisustvom, poletom i franjevačkom radošću. Kao domaćini trebamo se i pokazati. Kako? Naše je da koliko je to moguće osiguramo obroke. A to će reći: 2 doručka, 2 ručka i 2 večere za 200 – tinjak mladih framaša i duhovnih asistenata. Vaša pomoć će nam biti više nego korisna i potrebna. Za sve informacije obratite se župniku fra Krunoslavu Albert ili kapelanu fra Marinu Kuzminskom. Unaprijed vam zahvaljujemo na svakovrsnoj pomoći.

 

  1. Poslužite se vjerskim tiskom:

U novom broju Glasa Koncila čitajte:

– Zašto se uključiti u Vijeća roditelja u školama?

– Papa – Neka se suzbije trgovina ljudima.