Župne obavijesti za 22. nedjelju kroz godinu (30. 8. 2020.)

  • Nakon ljetne stanke od ovoga utorka, 1. rujna 2020. započinjemo s redovitim radom župnog ureda, od utorka do petka: dopodne od 9-11 sati i popodne od 16-17:30 sati. Također, započinjemo sa upisivanjem misnih nakana za mjesec listopad, studeni i prosinac.
  • U utorak molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde, sveca u našim različitim životnim potrebama. S pouzdanjem u Boga utecimo se svecu cijeloga svijeta u svojim životnim potrebama.
  • U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  • Ovaj tjedan je prvi petak na čast Presvetog srca Isusova i prva subota na čast Majci Božjoj prilika prije mise za svetu ispovijed.
  • Prošloga petka (28. 8. 2020.) u Marijinu su svetištu na Trsatu franjevački habit obukla i započela godinu novicijata trojica naše mlade braće. Ove subote (5. rujna 2020.) osmorica naše braće položit će svoje svečane doživotne redovničke zavjete u Zagrebu na Sigetu. Svu našu mladu braću, a posebno našega Danka Mihovilovića preporučamo u vaše molitve, da im Gospodin podari svoj mir i ustrajnost na započetom putu.
  • U susret blagdanu Male Gospe najavljujemo trodnevnicu od subote 5. rujna do ponedjeljka 7. rujna. Svaku večer ćemo započinjati u 18 sati s Gospinom krunicom radosnog otajstva te potom nastaviti sa svetom misom i euharistijskim klanjanjem. Pripravom i samom proslavom blagdana želimo moliti na više nakana: za naše obitelji da ostanu zajedno, za bračne parove koji žele, a još nemaju dar djeteta, za sve potrebite, za čitav svijet u ovim trenutcima pandemije. Svaki dan ćemo učiniti i zavjetni ophod u našoj kapeli Gospe Loretske, koja je sagrađena prema nacrtima Nazaretske kućice u kojoj je živjela Sveta obitelj: Isus, Marija i Josip. S pouzdanjem u Boga utecimo se našoj nebeskoj Majci Mariji u svojim životnim potrebama.
  • Zahvaljujemo svima koji su svojim materijalnim darom pomogli za potrebe crkve i samostana. Za sve naše dobročinitelje molimo i prikazujemo svetu misu svake prve nedjelje u mjesecu. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.